Hyppää sisältöön

Vaasalaiselle teatterille taiteen valtionpalkinto – Unga Scenkompaniet luo teatteritaidetta lapsille ja nuorille

Alexandra Mangs ja Annika Åman perustivat teatterin kymmenen vuotta sitten. Ajatuksena oli mahdollistaa korkeatasoisia taide-elämyksiä myös lapsille ja nuorille.

I pjäsen "Alla får vara" hyllas kroppen. På scenen Annika Åman och Alexandra Mangs.
Annika Åman ja Alexandra Mangs. (arkistokuva) Kuva: Jonas Axberg
Sebu Björklund

Vaasassa toimivalle Unga Scenkompanietille on myönnetty lastenkulttuurin taiteen valtionpalkinto.

Taiteen edistämiskeskus myöntää lastenkulttuurin valtionpalkinnon Alexandra Mangsille sekä Annika Åmanille heidän intohimoisesta työstään lasten- ja nuortenteatterin parissa.

Mangs ja Åman ovat jo kymmenen vuoden ajan luoneet rajat ylittävää yhteisöllistä teatteritaidetta, joka antaa äänen lapsille ja nuorille. Heidän mukaan lapsilla ja nuorilla on oikeus korkeatasoisiin taide-elämyksiin.

Unga Scenkompaniet on kuvannut teatteritaiteen avulla vaikeita ja tuskallisia aiheita, kuten pelkoja ja häpeää, mutta myös kaikkein ihanimpia ja fantastisimpia asioita lasten ja nuorten elämässä.

Mangs ja Åman luovat teatteriin toimintaympäristön, jonka turvallisissa puitteissa yhteisöt voivat voimistua ja kohdata pelottavia ja haastavia aiheita sekä löytää niihin ratkaisuja.

Taiteen valtionpalkinnon voi saada tunnustuksena kolmen viime vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai pitkäaikaisesta, ansiokkaasta taiteellisesta urasta tai toiminnasta alan hyväksi. Palkintojen yhteissumma on 360 000 euroa.

Valtionpalkinnoista päättävät valtion taidetoimikunnat, jotka toimivat Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaeliminä.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio jakoi palkinnot Pikku-Finlandiassa Helsingissä tiistaina 13.12.

Suosittelemme sinulle