Hyppää sisältöön

Ruotsin merenkulkulaitos varoittaa merituulivoimaloiden riskeistä talven laivaliikenteelle – pahimmillaan liikenne satamiin voisi pysähtyä

Vaikeassa jäätilanteessa laivojen ja jäänmurtajien reittejä pitäisi muuttaa. Liian lähekkäin olevat tuulivoimalat voisivat olla vaihtoehtoisten reittien tiellä.

Vattenfallin merituulipuisto Tanskan edustalla.
Vattenfallin offshore-tuulipuisto Pohjanmerellä. Kuva: Vattenfall
Iina Kluukeri
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjanlahdelle suunnitellut merituulipuistot voivat hankaloittaa merkittävästi laivaliikennettä talvella, arvioi Ruotsin merenkulkulaitos.

Vaikeassa jäätilanteessa laivojen ja jäänmurtajien pitää poiketa tavanomaiselta kulkureitiltä Pohjanlahdella, uutisoi Yle Svenska.

Tällöin useat, toisiaan lähellä sijaitsevat tuulivoimapuistot saattavat olla tiellä.

Ruotsin merenkulkulaitoksen osastopäällikön Johan Wahlströmin mukaan riskinä on, että laivoille ja jäänmurtajille ei jää Pohjanlahdella tarpeeksi tilaa muuttaa reittiään.

– Pahimmillaan tilanne voi johtaa satamien väliaikaiseen sulkemiseen, sanoo Wahlström.

Myös Ruotsi suunnittelee lähivuosille suuria satsauksia fossiilittomaan teollisuuteen maan pohjoisosissa, mikä lisäisi reippaasti laivaliikennettä myös pohjoisella Itämerellä.

Ulkomerelle aiotaan lähivuosina rakentaa satoja tuulivoimaloita pitkin Pohjanlahden rannikkoa, mutta kokemuksia siitä, miten ne vaikuttavat laivaliikenteeseen, ei juuri ole.

”Emme vastusta, haluamme herättää keskustelua”

Merenkulkulaitos haluaakiin nyt tietoa sekä Ruotsin että Suomen tilanteesta.

– Merenkulkulaitoksella ei ole mitään tuulivoimaloita vastaan. Meidänkin mielestä tuulivoima on ratkaisu kasvaneeseen energiatarpeeseen, mutta haluamme herättää keskustelua, minne puistoja merellä rakennetaan.

Lue seuraavaksi: Kilpailu suurelle merituulivoimapuistolle sopivasta paikasta käy kuumana Perämerellä – kahden hankkeen suunnitelmat julkaistiin muutaman viikon välein samalle alueelle

Esimerkiksi Kokkolan, Pietarsaaren ja Uudenkaarlepyyn edustan avomerelle on suunnitteilla jo kaksi suurta merituulivoimapuistohanketta.

Ympäristönvaikutusten arviointiin on edennyt kaksi miljardien eurojen kokoluokkaa olevaa projektia.

Kokkola ja Pietarsaari vaativatkin lausunnoissaan marraskuussa, että puistojen rakentaminen vaikutukset ja muutokset laivojen reittiliikenteeseen pitää arvioida hankkeiden YVA-selvityksessä. Puistoja suunnitellaan noin 30 kilometrin päähän rannikosta.

Aiheesta voi keskustella 16. joulukuuta kello 23 asti.

Suosittelemme