Hyppää sisältöön

Keski-Pohjanmaalla eläinlääkärien toimipisteet keskitetään jokilaaksoissa Veteliin ja Toholammille

Ympäristöterveyslautakunta on päättänyt karsia toimipisteiden määrää.

Tervon lypsykarjatila Pukkilassa
Ympäristöterveydenhuollon selvityksen mukaan Keski-Pohjanmaalla suurin osa eläinlääkärien työstä keskittyy tuotantoeläimiin, mutta pieneläinten hoidon tarve on kasvanut varsinkin Kokkolassa ja Kannuksessa. Arkistokuva. Kuva: Berislav Jurišić / Yle
Heini Holopainen

Maakunnallinen ympäristöterveyslautakunta on päättänyt, että kunnallisen eläinlääkärin toimipisteet vähenevät jatkossa maakunnassa.

Perhonjokilaaksossa on tulevaisuudessa enää yksi vastaanotto kolmen klinikan sijaan ja se sijaitsee Vetelissä. Perhon ja Halsuan vastaanotot lakkaavat. Päivystyspiiriin kuuluvat Perho, Halsua, Veteli ja Kaustinen.

Lestijokilaaksossa vastaanotto on Toholammilla ja Kannuksen klinikka suljetaan. Päivystyspiirissä ovat mukana Lestijärvi, Toholampi ja Kannus sekä Ullava, Kälviä ja Lohtaja.

Kullakin vastaanotoilla työskentelisi useampi lääkäri.

Lue seuraavaksi: Eläinlääkärien vastaanottoja aiotaan yhdistää Keski-Pohjanmaalla – mikään kunta ei kuitenkaan haluaisi luopua omastaan

Toholammilla on toimivat tilat eläinlääkäreitä varten, mutta pihalle tarvitaan nykyistä enemmän lämmintä pysäköintitilaa eläinlääkärien autoille.

Vetelissä eläinlääkärien toimipisteen sijainti on vielä auki.

Päätös ei tuonut muutosta kanta-Kokkolan ja Kälviän vastaanottoihin, vaan ne jatkavat toimintaansa. Kanta-Kokkolaan suunnitellaan 2–3 eläinlääkärin yhteisvastaanottoa.

Muutoksilla halutaan varmistaa, että maakuntaan saadaan houkuteltua eläinlääkäreitä. Heistä on pulaa koko maassa. Jo nyt on Keski-Pohjanmaalle ollut vaikea saada kesäsijaisia, eivätkä kaikki vakituiset virat ole täynnä. Ajatuksena on parantaa lääkärien olosuhteita ja näin tehdä työstä entistä vetovoimaisempaa.

Suosittelemme sinulle