Hyppää sisältöön

Keskustan Savola kertoo tavoittelevansa puolustusministerin tehtävää Kaikkosen jäädessä isyysvapaalle

Keskustan puheenjohtaja Saarikko sanoi aiemmin esittävänsä sijaiseksi elinkeinoministeri Lintilää, joka hoitaisi Kaikkosen vapaan ajan kahta salkkua.

Keskustan Mikko Savola eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 7. joulukuuta 2022.
Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
STT

Keskustan kansanedustaja Mikko Savola kertoo tavoittelevansa puolustusministerin tehtävää. Keskusta päättää torstaina määräaikaisesta ministeristä, sillä puolustusministeri Antti Kaikkonen on ilmoittanut jäävänsä alkuvuodesta isyysvapaalle noin kahdeksi kuukaudeksi.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoi aiemmin STT:lle, että hän esittää Kaikkosen sijaiseksi keskustalaista elinkeinoministeriä Mika Lintilää. Tuolloin Lintilä hoitaisi Kaikkosen isyysvapaan ajan kahta ministerinsalkkua.

– Puolustusministerin tehtävä on erityisen painava aikana, jolloin Euroopassa käydään sotaa ja Suomen Nato-jäsenyysprosessi on loppusuoralla, Savola kertoo omassa tiedotteessaan.

– Kun samaan aikaan Suomessa ja Euroopassa on valtava energiakriisi, näen, että tehtävä vaatii myös kahden kuukauden ajaksi päätoimisen puolustusministerin.

"Osaamiseni riittää tehtävää hoitamaan"

Savola on kolmannen kauden kansanedustaja sekä puolustusvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen.

Lisäksi hän listaa tiedotteessa muun muassa toimineensa vuosina 2013–2016 Reserviläisliiton puheenjohtajana ja vuosina 2015–2019 vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnan puheenjohtajana.

– Tiedän, että substanssin osalta osaamiseni riittää tehtävää hoitamaan. Puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ohjelma on laadittu johdollani, ja sen valmistelussa aistin valtavan tarpeen ulko- ja turvallisuuspoliittiselle keskustelulle myös puolueväen kanssa, hän summaa.

Hän sanoo kertoneensa aikeistaan puheenjohtaja Saarikolle, puoluesihteeri Riikka Pirkkalaiselle sekä keskustan eduskuntaryhmälle ja puoluehallitukselle.

Tehtävän täyttämisestä päättävät torstaina keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmä ja europarlamenttiryhmä. Savola toivoo, että kokoontumisessa päätetään asiasta isänmaan kannalta parhaan tilannearvion pohjalta.

– Isänmaan etu on aina ennen puolueen tai omaa etua, hän sanoo.

Suosittelemme sinulle