Hyppää sisältöön

Oululainen Wetteri listautuu tänään Helsingin pörssiin – toimitusjohtaja: “Uran hienoimpia hetkiä”

Kaupankäynti alkoi, kun yhtiön edustajat soittivat Nasdaqin kanssa pörssin kelloa Oulussa aamukymmeneltä.

Wetterin tilaisuus, jossa juhlistettiin pörssiin listautumista.
Oulussa järjestetyssä kellonsoittoseremoniassa uusi listayhtiö sai avata päivän kaupankäynnin soittamalla pörssin kaupankäyntikelloa. Aplodit säestivät pörssikellon kilinää. Kuva: Emilia Pakkala
Pekka Loukkola,
Emilia Pakkala

Pohjoisessa laajalti toimiva oululainen autoliike Wetteri Oyj listautuu tänään torstaina Helsingin pörssiin.

– Tämä on hieno hetki ja merkittävä päivä meille 62-vuotiaan perheyhtiön historiassa. Tämä on seuraava askel kasvuun, yhtiön toimitusjohtaja Aarne Simula iloitsee.

Järjestely tehdään jo pörssissä olevan Soprano Oyj:n kautta, joka muuttuu Wetteriksi. Kesäkuussa toteutetun yritysjärjestelyn myötä Soprano Oyj:n toiminimi muutettiin Wetteri Oyj:ksi ja yhtiön toimiala muuttui vastaamaan uutta päätoimialaa.

Yhtiön tavoitteena on jatkossa kasvaa muun muassa yritysostojen avulla, ja laajentaa toimintaansa koko maahan.

– Pohjois-Suomessa meillä on jo vakaa ja merkittävä osuus. Kyllä katseet suuntautuvat tässä kohtaa Etelä-Suomeen, Simula paljastaa lähivuosien suunnitelmia.

Kustannusten nousun ei uskota vaikuttavan heikentävästi autokauppaan

Wetteri-konsernin toimitusjohtaja Aarne Simulan mukaan autoala on historiansa suurimmassa murroksessa liiketoimintamallien ja jakelutiekanavien uudistumisen, autoilun sähköistymisen, kasvavien ympäristövaatimusten sekä tekniikan kehittymisen myötä.

Tämänhetkistä maailmantalouden tilannetta ja kustannusten nousua Simula ei kuitenkaan pidä huolenaiheena autokaupan tulevaisuudennäkymissä.

– Auto on monille meistä pitkien etäisyyksien vuoksi tarpeellinen väline. Autot kuluvat ajan saatossa ja muun muassa sieltä sitä kysyntää tulee, Simula kertoo.

Kaupankäynti yhtiön osakkeilla alkaa Helsingin pörssin päälistalla. Yhtiö järjesti yhdessä Nasdaqin kanssa perinteisen kellonsoittoseremonian Oulussa. Kellonsoittoseremoniassa uusi listayhtiö sai avata päivän kaupankäynnin soittamalla pörssin kaupankäyntikelloa aamukymmeneltä.

– Kyllä tämä on uran hienoimpia hetkiä. Olemme ensimmäinen monimerkki-autoliike, joka listautuu pörssiin. Jotain historiaa me olemme tehneet, Simula sanoo.

Vuonna 1960 perustettu autoliike on yksi Suomen suurimmista yksityisistä autotaloista. Sillä on yli 600 työntekijää ja 25 toimipaikkaa, suurelta osin Pohjois-Suomessa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 15.12. kello 14.12: Juttuun lisätty Wetterin toimitusjohtaja Aarne Simulan kommentit. Lisäksi otsikkoa ja ingressiä on päivitetty. Myös pääkuva on vaihdettu.

Aiheesta voi keskustella perjantaihin 16. joulukuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta

Suosittelemme sinulle