Hyppää sisältöön

Metsäteollisuudessa tarjolla satoja kesätyöpaikkoja Kaakkois-Suomessa

Metsäteollisuuden kesätyöpaikkojen haku on nyt auki. Kesätöitä on tarjolla eri vaiheen opiskelijoille.

Paperitehtaalla työntekijä kiinnittää paperirullaan pakkauslappua.
Kesätyöläisiä haetaan muun muassa kuvassa näkyvään UPM Kymin paperitehtaalle. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Heini Rautoma

Stora Enso tarjoaa vuosittain kesätyöpaikan sadoille opiskelijoille tai vastavalmistuneille 11 tehdaspaikkakunnalla ja yli 80 puunhankintatoimistolla eri puolilla Suomea.

Kymenlaakson Stora Enson tehtaille kesätyöntekijöitä haetaan noin 150. Kouvolassa Anjalan paperitehdas ja Inkeroisten kartonkitehdas sekä alueen puunhankinta hakevat 120 kesätyöntekijää ensi kesäksi. Kesätyöntekijöitä Anjalankosken tehtaille haetaan saman verran kuin viime vuonna. Sunilan tehtaalle Kotkaan haetaan noin 30 kesätyöntekijää.

Stora Enso hakee tänä vuonna noin 850 kesätyöntekijää 150:een eri tehtäväkokonaisuuteen ympäri Suomea. Paikat ovat haettavissa tammikuun loppuun saakka.

Kesätyöntekijät työskentelevät esimerkiksi tuotannon suunnittelussa, laborantteina, toimihenkilöinä, käytöntarkkailijoina, logistiikan työnjohtotehtävissä, toimitusketjun hallinnassa, tietohallinnossa sekä puunhankinnan eri tehtävissä.

Anjalan Paperitehtaan johtaja Matti Lielahti sekä Inkeroisten Kartonkitehtaan johtaja Antti Veitola kertovat, että edellisten vuosien kesätyöntekijöiltä on saatu hyvää palautetta. Moni haluaa uudestaan tehtaalle kesätöihin.

Stora Enson kesätyöntekijöilleen teettämässä kyselyssä parhaimmiksi seikoiksi kesätyössä nostettiin avun ja tuen saaminen työtehtävissä, hyvin kohtelevat työkaverit, riittävä turvallisuusperehdytys, mielenkiintoiset työtehtävät sekä avoin ja vastaanottava ilmapiiri. Kesätyötä yhtiössä pidettiin myös hyvänä referenssinä tulevaisuuden uralle.

Metsä Board rekrytoi sata kesätyöntekijää

UPM Kymin paperi- ja sellutehtaalla Kuusankoskella on tarjolla runsaasti kesätyöpaikkoja. Kesätyöntekijöitä haetaan myös Kalson viilutehtaalle Kouvolan Vuohijärvellä. Lappeenrannassa sijaitsevat Kaukaan tehtaat hakevat myös kesätyöntekijöitä.

Metsä Group rekrytoi ensi kesäksi noin sata kesätyöntekijää Kaakkois-Suomen tehtaille Lappeenrantaan, Joutsenoon ja Simpeleelle sekä puunhankintaan Lappeenrannan piiriin. Kesätyöhaku on auki helmikuun loppuun.

Metsä Groupissa on avoinna lukuisia muitakin kesätyöpaikkoja ympäri Suomea. Kesätöitä on eri vaiheen opiskelijoille puunhankinnassa, metsäpalveluissa, tuotannossa ja kunnossapidossa. Lisäksi töitä on tarjolla muun muassa taloushallinnon, hankinnan ja logistiikan, tutkimuksen ja kehityksen, markkinoinnin ja asiakaspalvelun tehtävissä.

Suomen kielen osaaminen ei ole välttämätöntä kaikissa Metsä Groupin kesätyötehtävissä.

Suosittelemme sinulle