Hyppää sisältöön

Jännityksen puutteesta kärsinyt Laura Lahtinen hyytyi kahdeksanneksi 200 metrin perhosuinnin MM-finaalissa: ”Tämä ei jää viimeiseksi finaalikseni”

Ronny Brännkärr rikkoi miesten 100 metrin sekauinnin Suomen ennätyksen mutta karsiutui finaalista.

Laura Lahtisen finaaliuinti
Paavo Forsberg,
Matti Lehtisaari,
STT Urheilu

Laura Lahtinen kauhoi 200 metrin perhosuinnin MM-finaalissa kahdeksanneksi Australian Melbournessa. Lahtisen aika oli 2.06,48. Lahtinen ui ensimmäisen satasen vahvasti ja oli kisan kärkipäässä, muuta hiipui lopulta erän viimeiseksi.

Lahtisen mukaan hän ei löytänyt finaaliin lopussa tarvittavaa latausta.

– Henkinen pankki oli jotenkin tyhjä. Normaalisti jännitän todella paljon. Se on tavallaan vahvuuteni sillä toisella satasella. Kun jännitän, saan adrenaliinia ja energiaa kisan jälkipuoliskolle, mutta nyt ei jännittänyt yhtään. Ehkä nyt on ollut niin hyvä kausi, ettei jännittänyt.

Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Dakota Luther ajalla 2.03,37. Toinen oli Lutherin maannainen Hali Flickinger, joka jäi voittajasta 0,41 sekuntia. Kolmas oli Australian Elizabeth Dekkers (+0,57).

MM-finaalipaikka antaa Lahtiselle, 19, hyvät eväät tulevaisuuteen.

– Tämä antaa paljon itseluottamusta omaan tekemiseen. Pystyn saavuttamaan vaikka mitä, eikä tämä jää viimeiseksi MM-finaalikseni.

Osa Lahtisen jännityksestä saattoi purkautua jo alkuerissä, joissa hän ui aiemmin aamuyöstä Suomen aikaa uuden Suomen ennätyksen 2.05,13 perhosuinnin alkuerässä.

Lahtinen sijoittui ennätysuinnillaan alkuerien neljänneksi.

Lahtisen SE-uinti.

Lahtinen aikoo urakoida MM-kisoissa vielä kolme matkaa: 200 metrin rintauinnin, 100 metrin perhosen ja 200 metrin vapaauinnin.

– 100 metrin perhosuinti on noista eniten se päälaji. Siinä yritetään välierään. Jos siinä tie kantaa finaaliin, saatan perua 200 metrin vapaauinnin, Lahtinen avasi suunnitelmiaan.

Brännkärr ui SE:n

Toinen päivän ennätysuimari oli Ronny Brännkärr, joka rikkoi Suomen ennätyksen miesten 100 metrin sekauinnissa ajalla 52,28.

Ronny Brännkärrin Suomen ennätys.

Brännkärr sijoittui 100 metrin sekauinnin alkuerässä jaetulle 17. sijalle ajalla 52,81 ja karsiutui ensimmäisenä välieristä. SE:n hän ui ensimmäisen varauimarin uusintalähdössä.

Brännkärr kertoo Uimaliiton äänitteessä olevansa pettynyt ensimmäiseen uintiinsa ja finaalista putoamiseen.

– Päätettiin kuitenkin uida swim off, mikä oli hyvä vaihtoehto, ja onneksi sen pystyi uimaan paremmin ja oma ennätys tuli. Kyllä se tietenkin aika paljon harmittaa, että jatkoon olisi ollut tosi hyvinkin mahdollisuuksia, mutta ei tällä kertaa.

Myös Brännkärr ui aiemmin MM-kilpailussa oman ennätyksensä 200 metrin sekauinnissa muttei yltänyt tuloksellaan finaaliin.

Muokattu juttua kello 11.26 Lahtisen finaalin jälkeen.

Muokattu juttua kello 11.58: lisätty Lahtisen kommentteja.

Suosittelemme sinulle