Hyppää sisältöön

Vattuvuoren laskettelukeskukselle löytyi uusi yrittäjä, laskettelemaan voi päästä tammikuun aikana

Vattuvuoren uudeksi yrittäjäksi on ryhtymässä paikallinen rakennusalan yrittäjä. Toimintaa suunnitellaan usean vuoden aikajänteellä.

Vattuvuoren laskettelukeskuksen rakennuksia.
Vattuvuoren laskettelukeskus. Kuva: Tarja Nyyssönen / Yle
Keijo Salokangas

Varkauden Vattuvuoren laskettelukeskuksen toiminta on käynnistymässä uudelleen. Uudeksi yrittäjäksi on ryhtymässä paikallinen rakennusalan yrittäjä Juha Karppola. Hän on perustanut laskettelukeskuksen toimintaa varten uuden yrityksen, Vatuski Oy:n.

– Tuossa oli selkeä tarve siihen, ei löytynyt ketään yrittäjää. Sitten sattui hyvä porukka ja Appe Mustonen, joka on ollut paljon urheilutoiminnassa ja liikuntapalveluissa mukana, ollaan toimittu aiemminkin yhdessä. Ajateltiin käynnistää sitä ja katsoa minkälaisia mahdollisuuksia sitten on edetä, kertoo Karppola.

Vattuvuorella voidaan päästä laskettelemaan jo tammikuun aikana. Tarkoituksena on saada auki ainakin kaksi rinnettä. Lumetuksen lisäksi esimerkiksi hissilaitteet on ensin tarkastettava ja rinteenhoitokalustoa on hankittava. Vattuvuoren laskettelutoiminnan käynnistäminen työllistää etenkin alkuvaiheessa 3–5 henkilöä.

Uuden yrittäjän aloittamisen varmistuminen riippuu vielä Varkauden kaupunginvaltuuston päätöksiä. Kaupunki on tukemassa toimintaa ostamalla laskettelukeskuksen laitteita ja irtaimistoja 100 000 eurolla. Lisäksi Varkauden ensi vuoden talousarvioon esitetään 100 000 euroa Vattuvuoren toiminnan tukemiseen.

Uudeksi yrittäjäksi ryhtymässä oleva Karppola suunnittelee pitkäaikaista toimintaa useamman vuoden aikajänteellä.

– Suunnitelmana on neljän vuoden jakso ja optiona ovat seuraavat neljä vuotta. Ensimmäisen kahden vuoden jälkeen tarkastellaan, millainen tilanne siinä on ja kaupungin kanssa käydään yhdessä jatkoa sitten eteenpäin.

Uudesta yrittäjästä kertoi ensimmäisenä Warkauden Lehti (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle