Hyppää sisältöön

Yle voi jatkaa erilaisten äänisisältöjen tarjoamista verkossa – sisältöjen tarjoamista arvioitiin kaupallisen median pyynnöstä

Kaupallisen radion kattojärjestö Radiomedia ry teki Ylen äänisisällöistä ennakkoarviointipyynnön viime talvena. Äänisisällöillä tarkoitetaan esimerkiksi podcasteja.

Janica Gauriloff
Mistä en puhuisi mummon kanssa (Mâʹst jiõm mainsteʹče ääkkain) on Ylen koltansaamenkielinen podcast, jonka toimittaja on Janica Gauriloff. Kuva: Vesa Toppari / Yle
Päivi Puukka
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle voi jatkaa äänisisältöjensä tarjoamista verkossa.

Yleisradion hallintoneuvoston päätöksen mukaan äänisisältöjen kilpailu- ja markkinavaikutukset ovat vähäisiä suhteessa niiden arvoon kansalaisille. Tästä syystä Yle voi jatkaa äänisisältöjensä tarjoamista verkossa. Hallintoneuvosto myös suositti, että kilpailu- ja markkinavaikutuksia seurataan säännöllisesti.

– On selvää, että internetin äänimarkkinat ovat vasta kehittymässä, toteaa Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Arto Satonen.

– Yle jatkaa äänisisältöjensä tarjoamista myös verkossa. Samalla on kuitenkin huolehdittava siitä, etteivät Ylen toimintamallit vaikeuta muiden toimijoiden mahdollisuuksia.

Fanny Lundin leverar nyheter i studion.
Ennakkoarviointia ei tehty Ylen radiokanavien suorista lähetyksistä verkossa. Kuva: Yle / Frida Lönnroos

Yleisradion hallintoneuvosto käynnisti sisältöjen ennakkoarvioinnin viime syksynä. Yle-lain mukaan ennakkoarviointi pitää tehdä sellaisista uusista palveluista ja toiminnoista, joilla voi olla vaikutusta tarjolla olevien sisältöpalveluiden kokonaisuuteen. Ennakkoarvioinnit tehdään ulkopuolisten asiantuntijoiden avulla. Yhtiön johto ei osallistu siihen.

Ennakkoarvioinnin valmistelussa hallintoneuvostoa avustivat asiantuntijoina professori emeritus Hannu Nieminen ja asianajaja Katia Duncker Bird & Bird -asianajotoimistosta.

Osana ennakkoarviointia toteutettiin avoin kuuleminen ja pyydettiin lausunnot muun muassa Kilpailu- ja kuluttajavirastolta. Yhteensä lausuntoja tuli 30.

Hallintoneuvoston arvioitavina eivät olleet radiokanavien suorat lähetykset verkossa.

Lue lisää:

Merja Ylä-Anttila: Ylen tehtävä perustuu kansalaisten ja yhteiskunnan tarpeisiin

Suosittelemme sinulle