Hyppää sisältöön

SJK:n pitkäaikainen tukipilari ja kapteeni Mehmet Hetemaj päättää pelaajauransa

Hetemaj oli viimeinen pelaaja seurassa SJK:n mestaruusjoukkueesta. Hän aikoo jäädä perheineen asumaan Seinäjoelle.

Simo Valakari ja Mehmet Hetemaj mestaruussuihkussa 2015, kun SJK voitti Veikkausliigan.
Mehmet Hetemaj (oik.) oli SJK:ssa viimeinen seurassa mestaruutta juhlinut pelaaja. Joukkuetta valmensi tuolloin Simo Valakari. Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press
Tuomo Mäenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Seinäjoen Jalkapallokerhon kapteeni Mehmet Hetemaj päättää pelaajauransa. Juuri 35 vuotta täyttänyt Hetemaj edusti SJK:ta kahdeksan kauden ajan.

SJK:n paidassa Hetemaj on pelannut seurahistorian toiseksi eniten virallisia otteluita, 199 kappaletta. Hän oli seurassa myös viimeinen pelaaja mestaruuskaudelta 2015. Lisäksi Hetemaj juhli SJK:n riveissä Suomen Cupin voittoa vuonna 2016.

Päätös uran lopettamisesta muhi kauden päätyttyä.

– Itselleni tämä on suuri asia, että jalkapallo loppuu. Rehellisesti sanottuna vielä kauden mittaan ja lopussakin hieman ajattelin, että vielä jatkaisin, mutta nyt ollaan tässä pisteessä. Vaikka ammattilaisura loppuukin, niin eihän jalkapallo tule elämästäni koskaan loppumaan, Hetemaj toteaa SJK:n tiedotteessa.

Kosovossa syntynyt Hetemaj kertoo keskittyvänsä nyt opiskeluun ja perheeseen. Hetemaj'n vaimo toimii Seinäjoella yrittäjänä ja lapset harrastavat paikkakunnalla aktiivisesti.

– Olen palannut 17 vuoden tauon jälkeen kouluun ja aloittanut opinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Kouluavustajan hommia olen myös alkanut tekemään, ja olen nauttinut todella paljon.

SJK:n toiminnassa Hetemaj ei ainakaan heti ota roolia. Tulevaisuudessa kaikki on kuitenkin mahdollista.

– SJK merkitsee itselleni tosi paljon. Vaikka tässä on uran varrella ollut mahdollisuuksia lähteä muualle, niin olen kokenut, että olen kiitollisuuden velassa heille.

Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Hetemaj on pelannut ammattilaisurallaan myös Kreikassa ja Italiassa.

Lue myös:

Hetemaj-dokumentin ohjaaja Olli Laine ihmettelee: "Miksi sodan traumoista puhuminen on suomalaisille niin vaikeaa?"

Suosittelemme sinulle