Hyppää sisältöön

Oulu nousi jälleen yritysimago-tutkimuksen kymmenen kärkeen – koronavuosia edeltäviin sijoituksiin vielä hieman matkaa

Oulu pärjää hyvin suurimpien kaupunkien imagovertailussa. Sijoitus on kolmas Tampereen ja Kuopion jälkeen. Oulun kokonaissijoitus Taloustutkimuksen tämän vuoden imagoselvityksessä on 7.

Oulun elinkeinoliikelaitos Business Oulun johtaja Juha Ala-Mursula
Business Oulun johtaja Juha Ala-Mursula arvioi, että Oulun kohentuneessa sijoituksessa näkyy kaupungissa viime ja tänä vuonna tehty työ yritysten hyväksi. Kuva: Pasi Peiponen / Yle
Risto Ukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun kaupungin yritysimago on kohentunut verrattuna edellisiin vuosiin.

Oulu on noussut takaisin kymmenen kärkeen, eli seitsemänneksi, Taloustutkimuksen tekemässä laajassa kuntavertailussa. Korona-aikaa edeltäviin sijoituksiin Oulu ei ihan vielä yllä.

Taloustutkimuksen vuotuisessa imagotutkimuksessa selvitetään elinkeinoelämän edustajien näkemyksiä Suomen kunnista, joita on mukana 36.

Oulu pärjää hyvin suurimpien kaupunkien vertailussa ollen tänä vuonna kolmas Tampereen ja Kuopion jälkeen.

Oulu aloitti keväällä 2021 monivuotisen yritysmyönteinen Oulu -elinkeino-ohjelman, jonka yhtenä tavoitteena on nostaa Oulun tunnettavuutta ja yritysten kiinnostusta kaupunkiin. Business Oulun johtaja Juha Ala-Mursula korostaa kuitenkin, että tärkeintä on arjessa tehtävä työ yritysten hyväksi.

– Tottakai takaisin nousu kymmenen kärkeen lämmittää mieltä. Tärkeintä on kuitenkin käytännön työn tekeminen arjessa, jotta yritykset kokevat Oulun mielekkääksi paikaksi toimia ja saavat siitä vielä lisäarvoa toimintaansa.

Tämän vuoden valtakunnallisen imagotutkimuksen kärkipaikalla oli viime vuoden tapaan Seinäjoki ennen Kaarinaa ja Tamperetta.

Aiheesta voi keskustella perjantaihin 16. joulukuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme