Hyppää sisältöön

Aboa-apuraha kuvataiteilija Mikko Paakkolalle

Kulttuuri- ja nuorisolautakunta toteaa perusteluissaan taidemaalarina ja kuvataiteilijana tunnetun Mikko Paakkolan tehneen turkulaista kuvataidetta tunnetuksi valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Taidemaalari Mikko Paakkola suihkuttaa suihkepullolla maalaustaan Turun Taiteen talossa.
Kulttuuri- ja nuorisolautakunta päätyi Paakkolan valintaan hänen aktiivisen, ansioituneen ja vaikuttavan taiteilijauransa vuoksi. Kuva: Johanna Manu / Yle
Jenni Joensuu

Turun kaupunki on myöntänyt Aboa-apurahan kuvataiteilija Mikko Paakkolalle.

Aboa on vuoden työskentelyapuraha, joka on vuodelle 2023 24 761,09 euroa.

Apurahaa haki yhteensä 22 taiteilijaa.

Kulttuuri- ja nuorisolautakunta toteaa perusteluissaan taidemaalarina ja kuvataiteilijana tunnetun Mikko Paakkolan tehneen turkulaista kuvataidetta tunnetuksi valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Lisäksi häneltä löytyy vahva näyttö pitkäjänteisestä taiteellisesta työskentelystä niin yksityisten kuin työryhmänä tehtyjen taideprojektien saralta.

Lautakunnan mukaan valinta oli vaikea, koska hakeneiden joukossa oli useita eri vahvuuksia omaavia ehdokkaita. Kulttuuri- ja nuorisolautakunta päätyi Paakkolan valintaan hänen aktiivisen, ansioituneen ja vaikuttavan taiteilijauransa vuoksi.

Paakkola keskittyy ensi vuonna Aboa-apurahan turvin täysipäiväisesti taiteelliseen työskentelyyn. Hänen teoksiaan nähdään niin pienillä kuin suurilla paikkakunnilla, Suomessa ja ulkomailla.

Turkulainen Mikko Paakkola (s. 1961) on pitkän linjan taidemaalari ja kuvataiteilija, joka on valmistunut Turun piirustuskoulusta ja tehnyt jatko-opintoja maineikkaassa École Nationale Supérieure des Beaux-arts -taidekoulussa Pariisissa.

Suosittelemme sinulle