Hyppää sisältöön

Puhaksen jätetaksat nousevat ensi vuonna: perusmaksuun yli 20 prosentin korotus

Korotukset johtuvat muun muassa vaarallisten jätteiden sopimuksesta, Kontiosuon itsepalveluaseman rakentamisesta ja lakisääteisen poistotekstiilikeräyksen käynnistämisestä.

Jäteauton kuljettaja avaa Puhaksen jäteauton ovea.
Perusmaksu ja jäteastoiden tyhjennysmaksut kallistuvat Joensuussa, Kontiolahdella, Liperissä, Ilomantsissa ja Polvijärvellä. Arkistokuvassa on Puhaksen jäteauton kuljettaja Roope Koistinen. Kuva: Tapio Laakkonen
Jouki Väinämö

Puhas Oy:n jätemaksut nousevat vuonna 2023.

Tammikuusta alkaen perusmaksuun tulee 21–26 prosentin eli käytännössä 3–7 euron korotuksia.

Perusmaksun korotukset johtuvat vaarallisten jätteiden sopimuksesta, Kontiosuon itsepalveluaseman rakentamisesta, lakisääteisen poistotekstiilikeräyksen käynnistämisestä sekä kunnallisen lietekeräyksen valmistelun aloittamisesta.

Jäteastioiden tyhjennysmaksut nousevat 10–14 prosenttia. Korotukset johtuvat yleisestä kuljetus- ja konetöiden kallistumisesta, mihin syynä ovat Ukrainan sodan aiheuttama energiapula ja inflaatio eli yleinen hintojen nousu.

Toisaalta esimerkiksi aluekeräysmaksuihin ja puutarhajätteen vastaanottohintoihin ei tule korotuksia.

Jätemaksut nousevat Joensuussa, Kontiolahdella, Liperissä, Ilomantsissa ja Polvijärvellä.

Joensuun alueellinen jätelautakunta vahvisti uudet jätetaksat torstaina.

Kuntalaisen asuinkiinteistön jätemaksu koostuu vuosittaisesta perusmaksusta ja jäteastian tyhjennysmaksusta tai aluekeräysmaksusta. Perusmaksu jakaantuu perus-, kunta- ja jätelautakuntaosaan sovituin osuuksin.

Suosittelemme sinulle