Hyppää sisältöön

Pyhäjoen pitkälle rakennettua infraa halutaan käyttöön, TEM myönsi puhtaan ja vakaan energiantuotannon suunnitteluun 446 000 euroa

Hankeessa on tavoite saada liki valmis infrarakentaminen Pyhäjoella hyötykäyttöön.

Ilmakuva Hanvikivi 1 ydinvoimlan rakennusalueesta. Pyhäjoen Hanhikivelle rakennettava ydinvoimalaitos Hanhikivi 1 on Fennovoiman rakennushanke, jossa venäläinen Rosatom on mukana.
Hanhikivenniemellä on rakentaminen varsin pitkällä. Kuva on helmikuulta 2022 Kuva: Janne Järvinen / Yle
Pekka Loukkola

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan liitolle 416 000 euroa Pyhäjon alueen energiatalouden suunnitelman tekemiseen.

Pyhäjoelle halutaan luoda puhtaan ja vakaan energiantuotannon toimintasuunnitelma. Pyhäjoen kunta ja ympäröivä talousalue olivat valmistautuneet Hanhikivi 1 -ydinvoimalan sijoittumiseen alueelle infrarakentaminen on pitkällä.

– Alueelle halutaan uusia energiainvestointeja. Nyt myönnettiin suunnittelurahaa, kertoo työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija Helinä Yli-Knuutila.

Rahoituksen avulla selvitetään miten jo kehitettyä infraa, kuten teitä ja rakennuksia Hanhikivenniemellä voitaisiin hyödyntää. Samalla kartoitetaan mahdollisuuksia uusille energiainvestoinneille ja luodaan etenemissuunnitelma.

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 17. joulukuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle