Hyppää sisältöön

Raahen kaupunki ei vielä tunne kultakaivoksen ostanutta Pilar Gold -yhtiötä, mutta toivoo alueelle vihdoin vakaata kaivostoimintaa

Kanadalainen Pilar Gold osti marraskuussa Otso Goldin koko osakekannan ja samalla Raahen kultakaivoksen. Kaupunki otti uutisen ilolla vastaan, mutta samaan pöytään ei vielä yhtiön kanssa ole päästy.

Mies kävelee kulkusillalla poispäin. Vasemmalla puolella kaivoksen rikastamon malmin murskausrumpuja,
Raahen kultakaivos on ollut ylläpitotilassa viime keväästä alkaen. Uuden omistajan suunnitelmissa on aloittaa tuotanto uudellen ensi kevään aikana. Kuva: Risto Degerman / Yle
Risto Ukkonen

Raahen kaupunki odottaa vielä tarkempia tietoja kultakaivoksen ostaneesta kanadalaisyhtiöstä ja ensimmäistä tapaamista Pilar Goldin kanssa. Raahen seudun kehitysyhtiön johtajan Pasi Pitkäsen mukaan kaupunki ja kaivosyhtiö pitävät yhteyttä hankkeen etenemisestä.

– Varsin heikosti tunnemme vielä yhtiön, emmekä esimerkiksi ole vielä tavanneet Pilar Goldin edustajia. He ovat kuitenkin käyneet Laivan kaivoksella useita kertoja ja kertoneet kaupungille suunnitelmistaan.

Pilar Goldin tavoite on käynnistää tuotanto Raahessa jo ensi keväänä. Toistaiseksi yhtiöllä on kaivostoimintaa Brasiliassa.

Raahen kultakaivoksen edellinen omistaja Otso Gold ajautui vuosi sitten syksyllä nopeasti syviin talousvaikeuksiin. Yhtiön jättivelkoja leikattiin tämän syksyn yrityssaneerauksessa, ja samalla Raahen kaivos vaihtoi omistajaa.

Enemmän aiheesta:

Raahen kultakaivoksen uusi omistaja aikoo aloittaa tuotannon jo keväällä

Kulta kiilsi yrittäjien silmissä, kun Suomeen avattiin uusi kaivos – sen jälkeen lähes kaikki meni pieleen, eikä kultaakaan ole juuri löytynyt

Aiheesta voi keskustella tiistaihin 20. joulukuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle