Hyppää sisältöön

Poliisin epäily: 21-vuotias kouluttautunut terrorismirikoksen tekemiseen

Epäilty rikos on tullut esille Helsingin poliisilaitoksella erästä toista rikosepäilyä koskevan selvittelyn yhteydessä.

Kuvassa on kyltti, jossa lukee Keskusrikospoliisi.
Poliisin tiedossa ei tällä hetkellä ole, että konkreettista terroristista tekoa olisi ollut suunnitteilla tai että keneenkään polisi kohdistunut väkivallan uhkaa. Keskusrikospoliisi, Helsingin poliisi ja Suojelupoliisi tekevät tapauksen esitutkintaa. Kuva: Silja Viitala / Yle
Rosa Lehtokari

21-vuotiasta miestä epäillään kouluttautuumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten. Keskusrikospoliisi tekee esitutkintaa yhteistyössä Helsingin poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin kanssa.

Epäilty rikos on tullut esille Helsingin poliisilaitoksella erästä toista rikosepäilyä koskevan selvittelyn yhteydessä.

Rikoksesta epäilty on Espanjan kansalainen ja asuu Suomessa.

Poliisin tietojen mukaan epäilty on toiminut yksin. Epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

– Helsingin poliisin tekemän laite-etsinnän yhteydessä on tullut ilmi ääri-islamistista aineistoa, jota Keskusrikospoliisissa nyt tutkitaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka poliisin tiedotteessa.

Ylen tavoittama Puolakka ei halunnut toistaiseksi kommentoida tutkintaa enempää.

Keskusrikospoliisi vaati epäiltyä vangittavaksi syytä epäillä -perusteisesti kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten. Helsingin käräjäoikeus vangitsi epäillyn perjantaina 16. joulukuuta.

Puolakan mukaan tutkinta on vielä alkuvaiheessa, minkä takia poliisi ei voi vielä tarkemmin kuvailla, millainen toiminta on herättänyt poliisin mielenkiinnon.

Tiedotteen mukaan tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että konkreettista terroristista tekoa olisi ollut suunnitteilla tai että keneenkään olisi kohdistunut väkivallan uhkaa.

Suosittelemme sinulle