Hyppää sisältöön

Satakunnassa liikkeellä niin koronaa, influenssaa kuin RS-virusta

Satakunnassa on varmistettu viimeisen viikon aikana 1032 uutta koronavirustapausta.

Koronatestien otosta kertova kyltti Seinäjoen terveyskeskuksessa.
Kuvituskuva. Kuva: Elina Niemistö / Yle
Jenni Joensuu

Satakunnassa on varmistettu viimeisen viikon aikana 1032 uutta koronavirustapausta.

Tästä laskettu ilmaantuvuus on 481 / 100 000 asukasta / 14 vrk. Valtakunnallinen ilmaantuvuus on 381 / 100 000 asukasta / 14 vrk. Todellinen ilmaantuvuus on selvästi korkeampi, sillä näytteitä otetaan vain pienestä osasta tapauksia, kerrotaan Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan myös influenssaepidemia on selvästi käynnistynyt Satakunnassa.

Viime viikolla todettiin 45 varmistettua influenssa A -tapausta, tällä viikolla niitä on varmistettu jo 56. Toistaiseksi erikoissairaanhoitoa on tarvinnut vasta 5 influenssapotilasta, mutta alueen hoivayksiköissä on jo todettu ensimmäiset hoivakotiepidemiat. Tilanteen ennustetaan vaikeutuvan lähiviikkojen aikana.

Samaan aikaan myös varmistetut RS-virustapaukset ovat lisääntyneet. Tapauksia varmistettiin viikolla 18 ja tällä viikolla jo 32. Sairaalahoitoa on toistaiseksi tarvinnut 16 henkilöä, heistä 14 lapsia.

Tänä aamuna Satasairaalassa osastohoidossa oli yhteensä 19 koronapositiivista potilasta. Kahdella heistä koronavirusinfektio on sairaalahoidon varsinainen syy, muilla kyse on sivulöydöksestä, jonka vuoksi tarvitaan kuitenkin eristys- ja varotoimia.

Terveyskeskusten vuodeosastolla oli tänä aamuna hoidossa yhteensä 53 koronapositiivista potilasta, joista 20 koronainfektion vuoksi. Hoivayksiköissä tilanne on kohtuullinen, mutta edelleen 26 eri yksikössä on asukkailla tällä hetkellä tiedossa oleva koronainfektio.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme sinulle