Hyppää sisältöön

Lapualla alaikäisen pojan pahoinpitelystä epäiltyä poliisimiestä ei ole pidätetty virasta

Välikohtaus tapahtui kuukausi sitten ravintolassa sittemmin kadonneen alaikäisen pojan ja vapaalla olleen poliisin välillä.

Poliisiauton kylki, jossa Poliisi -teksti.
Poliisimiehen mahdollinen syyllistyminen pahoinpitelyyn on tutkittavana valtakunnasyyttäjäntoimistossa. Itse poliisityötä hoitaa Sisa-Suomen poliisilaitos. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Anne Elhaimer

Lapualla alaikäisen pojan pahoinpitelystä epäiltyä poliisimiestä ei ole pidätetty virasta. Poliisilakimies Vesa Nyrhinen Pohjanmaan poliisista vahvistaa, että Pohjanmaan poliisi seuraa asian tutkintaa, mutta tässä vaiheessa viraltapidätystä ei ole tehty.

Poliisia epäillään 16-vuotiaan lapualaispojan pahoinpitelystä ravintolassa Lapualla 12. marraskuuta hieman ennen kuin poika katosi. Etsinnöistä ja runsaasta vihjemäärästä huolimatta poikaa ei ole löydetty.

Lue lisää: Poliisi saanut yli 300 vihjettä Lapualla kadonneesta pojasta, mutta yksikään ei ole johtanut 16-vuotiaan löytymiseen

Pahoinpitelyn tutkinnan takia poliisilla ei ole ollut kiinniotettuja, sanoo pahoinpitelyn tutkinnanjohtajana toimiva Sisä-Suomen aluesyyttäjä Jonna Ryynänen valtakunnansyyttäjäntoimistosta.

Ryynänen vaikenee tutkinnallisista syistä siitä, onko pahoinpitelyssä tullut vammoja tai onko sen yhteydessä käytetty tekovälinettä.

Hän ei ota kantaa myöskään mahdollisen pahoinpitelyn syyhyn. Tappelulla on kuitenkin tutkinnanjohtajan mukaan ollut silminnäkijöitä ja poliisi on myös heitä kuullut.

Epäilty poliisi oli tekoaikaan vapaalla virantoimituksesta. Tapauksessa on pidetty parhaimpana, että aluesyyttäjä pysyy asian tutkinnanjohtajana. Varsinainen poliisityö tehdään Sisä-Suomen poliisilaitoksella.

Tässä vaiheessa tutkittava rikosnimike on pahoinpitely.

Esitutkinnan valmistuminen ja päätös siitä, siirtyykö asia syyteharkintaan, selviää vasta ensi vuoden puolella.

Lue myös: Poliisi käynnisti maastoetsinnät kadonneen lapualaispojan löytämiseksi

Suosittelemme sinulle