Hyppää sisältöön

Vuoroviikkoasuvat koululaiset voivat Tervolassa saada pian maksuttoman kuljetuksen kouluun

Tervolan kunnan sivistysjohtaja myöntää koulukuljetusetuuden tai saattoavustuksen hakemuksen perusteella.

Koulukyyti-kyltti taksin kojelaudalla.
Moni kunta ei tarjoa maksutonta koulukuljetusta lapsille kummastakin kodista vaan ainoastaan sen vanhemman luota, jonka luona lapsi on kirjoilla. Kuvituskuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Mia Sivula
Avaa Yle-sovelluksessa

Tervolassa yhä useampi koululainen voi pian saada ilmaisen koulukuljetuksen.

Tervolan kunnanhallitus on päättänyt, että jatkossa myös vuoroviikoin kahdessa eri kodissa asuvat lapset voivat olla oikeutettuja maksuttomaan koulukuljetukseen tai saattoavustukseen tietyin ehdoin.

Oikeus koskee esikoulu- ja perusopetuksen oppilaita. Oppilaalla tulee olla voimassa oleva koulumatkaetuus väestörekisteriin merkitystä vakituisesta asuinpaikasta, ja toisen kodin tulee sijaita olemassa olevan koulukuljetusreitin läheisyydessä. Kuljetukseen on oikeus silloin, kun koulukuljetusreitillä liikennöivässä autossa on tilaa.

Mikäli toinen koti ei ole koulukuljetusreitin läheisyydessä tai liikennöivässä autossa ei ole tilaa, Tervolan kunta voi vaihtoehtoisesti myöntää oppilaan kuljettamista varten saattoavustuksen.

Koulukuljetusetuuden tai saattoavustuksen myöntää hakemuksesta sivistysjohtaja. Kunnanhallituksen päätöksen taustalla on keskustan valtuustoryhmän esitys.

Moni kunta ei tarjoa maksutonta koulukuljetusta lapsille kummastakin kodista, vaan ainoastaan sen vanhemman luota, jonka luona lapsi on kirjoilla.

19.12. kello 12:41: Juttuun korjattu tieto siitä, että koulukuljetusoikeus koskee esikoulu- ja perusopetuksen oppilaita, ei 1.-7. -luokkalaisia.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle