Hyppää sisältöön

Carolina ja Dallas tiukassa väännössä suomalaispelaajien johdolla – Teräväinen avasi maalitilinsä, Rantanen osui jälleen

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen teki kauden avausmaalinsa, kun joukkue otti kotonaan jatkoaikavoiton Dallas Starsista.

Teuvo Teräväinen avasi kauden maalitilinsä Dallas Starsia vastaan. Suomalaisia maalintekijöitä olivat lisäksi Jani Hakanpää, Mikko Rantanen ja Erik Haula.
Aino Paloniemi,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen auttoi joukkueensa 5–4-kotivoittoon Dallas Starsista yhdellä maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

Syöttöpisteen Teräväinen hankki ottelun avauserässä Stefan Noesenin maalista. Maalin makuun Teräväinen pääsi toisen erän viimeisillä peliminuuteilla, kun hän viimeisteli Carolinan kolmannen maalin. Ylivoimalla syntynyt osuma oli Teräväiselle kauden ensimmäinen.

Ottelun muista suomalaispelaajista vastapuolen Jani Hakanpää teki viime hetken tasoitusmaalin 4–4 Carolinaa vastaan, mikä vei ottelun jatkoajalle. Miro Heiskanen syötti itselleen pisteet kahdesta Dallasin maalista. Ottelu ratkesi jatkoajalla Carolinan eduksi tshekkiläisen hyökkääjän Martin Necasin tekemään maaliin.

Carolinan puolella maalia vahti koko ottelun ajan Antti Raanta, joka torjui 26 laukausta 30:stä. Carolinan suomalaishyökkääjistä Sebastian Aho on sivussa alavartalovamman takia, mutta joukkueen päävalmentaja Rod Brind'Amour kertoi otteluennakossa Ahon päässeen jo luistelemaan.

Rantanen osoittaa johtajuutta

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen teki toisessa erässä joukkueensa avausmaalin, kun joukkue voitti kotonaan Nashville Predatorsin 3–1. Maali oli ottelussa 22 minuuttia peliaikaa kerryttäneelle Rantaselle jo kauden 21:s.

– Hänen itseluottamuksensa on nyt todella korkealla. Hän on ottanut vastuun johtajuudesta, kun Nathan MacKinnon on loukkaantumisen takia sivussa. Rantanen haluaa johtaa ja rakentaa peliä, on sitten kyse syöttämisestä, laukomisesta, taklaamisesta tai mistä tahansa, Coloradon hyökkääjä Evan Rodrigues ylisti Rantasta NHL:lle.

Mikko Rantanen ja Juuse Saros pelitilanteessa.
Rantanen yllätti Nashville-vahti Juuse Saroksen ylivoimalla. Kuva: NHLI via Getty Images

Rantanen nousi kalenterivuoden aikana jo sataan pisteeseen, sillä hän on tehnyt 1. tammikuuta alkaen 43 maalia ja antanut 57 maalisyöttöä kahden kauden ajalle jakautuvissa 80 ottelussa. Vuonna 2018 hän teki 113 pistettä kalenterivuoden aikana.

Nashville Predators on alamaissa, sillä tappio oli joukkueelle kuudes peräkkäinen. Juuse Saros torjui joukkueen maalilla 27 kertaa.

Haula, Kakko ja Laine osuivat – Barkov sivuun

Muissa NHL-otteluissa pisteille pääsi New Jersey Devilsin Erik Haula, joka teki maalin ja sai yhden syöttöpisteen. Haulan tehopisteistä huolimatta Devils hävisi kotonaan Florida Panthersille maalein 2–4. Floridan Aleksander Barkov, Aleksi Heponiemi ja Eetu Luostarinen saivat kukin yhden syöttöpisteen.

Vastikään sairastelusta toipunut Barkov jätti kaukalon avauserän lopussa saatuaan iskun vasempaan polveensa. Devilsin hyökkääjä Nico Hirschier löi mailallaan Barkovia aloitustilanteessa.

Panthersin päävalmentaja Paul Maurice arvioi NHL:lle, että Barkovin vammasta tiedetään enemmän sunnuntaina.

New York Rangers pöllytti Philadelphia Flyersista vieraissa 6–3-voiton, ja ottelun loppuluvut sinetöi Kaapo Kakko iskemällä Rangersin kuudennen osuman vastustajan tyhjään maaliin. Osuma oli 21-vuotiaalle Kakolle kauden seitsemäs. Rangersille voitto oli kuudes peräkkäinen.

Columbuksen Patrik Laine teki kauden yhdeksännen maalinsa kotiottelussa Boston Bruinsia vastaan. Columbus joutui kuitenkin taipumaan vierailijoille maalein 2–4.

Laine onnistui ylivoimalla alle kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Laine sai myös syöttöpisteen Boone Jennerin maaliin. Laine on iskenyt tällä kaudella 17 ottelussa yhdeksän maalin lisäksi ja kuusi syöttöpistettä.

Suosittelemme sinulle