Hyppää sisältöön

Iivo Niskasen suunnitelma selvillä – hiihtotykki nähtäneen Tour de Skillä

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kertoo Yle Urheilulle, että Iivo Niskasen on tällä hetkellä tarkoitus osallistua Tour de Skille.

Iivo Niskanen tuulettaa.
Kuva: EPA-EFE/All Over Press
Simo Arkko,
Kimmo Porttila

Suomen maastohiihdon ykköstähti Iivo Niskanen osallistunee uudenvuodenaattona alkavalle Tour de Skille. Näin uumoilee hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen Yle Urheilun haastattelussa.

– Tällä hetkellä ajatus on se, että Iivo varmaan sinne jo pääsisi mukaan. Katsotaan, miten lähiviikkojen treenit menevät. Hän on päässyt jo vähän harjoittelemaan. Hänen pitäisi päästä sinne mukaan, Pasanen sanoo Yle Urheilulle.

Niskanen ei ole osallistunut alkukauden kilpailuihin, sillä hän sai koronan juuri ennen Rukan maailmancup-viikonloppua.

Niskasella on kuitenkin hyviä muistoja viime vuoden Tourilta, jolloin hän oli historiallisesti kokonaiskilpailun kolmas. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun suomalainen mieshiihtäjä ylsi kokonaiskilpailussa kolmen parhaan joukkoon.

Toistaiseksi Joni Mäki, Lauri Vuorinen, Remi Lindholm ja Eveliina Piippo ovat ilmoittaneet, ettei heitä nähdä mukana Tour de Skillä. Krista Pärmäkoski puolestaan kertoi jäävänsä Davosiin harjoittelemaan ennen Tour de Skin alkua.

Sunnuntaina Davosissa onnistunut Arsi Ruuskanen sen sijaan toivoi, että hänet valitaan mukaan.

Suomen hiihtomaajoukkueen koko on Tourilla näillä näkymin noin 10–12 hiihtäjää.

Suosittelemme sinulle