Hyppää sisältöön

Lionel Messin unelmasta tuli totta – asiantuntija herkistyi: ”Toinen kymppipaita vuodattaa onnen kyyneleitä”

Ylen asiantuntija hehkutti studiossa finaalin päätyttyä runsaasti eri käänteitä tarjonnutta loppuottelua. Lehtola muisteli herkistyneenä edesmennyttä Diego Maradonaa ja hehkutti Lionel Messiä.

Lionel Messi suutelee MM-pokaalia.
Kuva: Getty Images
Samu Saatsi

Argentiina on uusi jalkapallon miesten maailmanmestari voitettuaan MM-loppuottelussa Ranskan.

Ottelu tarjosi runsaasti jalkapallodraamaa ja rangaistuspotkukilpailuun venyneessä ottelussa riitti käänteitä.

Ylen kisastudio lähti vetämään kamppailua yhteen sen päätyttyä. Studioisäntä Riku Salminen ohjasi ensimmäisen puheenvuoron asiantuntija Erkka V. Lehtolalle, jota hän pyysi ynnäämään ottelua. Lehtola tunnetaan syvistä sympatioistaan Argentiinan maajoukkuetta kohtaan.

– Hei c'mon, se lähtee puolustuslinjan korkeudesta liikkeelle, Lehtola aloitti räväyttäen studiossa olleet Salmisen, Juho Rantalan ja Markku Kanervan nauruun.

Lehtola kehui loppuottelun huimia käänteitä ja myönsi, ettei pysynyt edes kaikkien kyydissä. Hän kuittasi oman puheenvuoronsa ”hyttysen ininänä” koko Argentiinan joukkueen ja kansan ilon rinnalla.

Argentiina voitti kolmannen maailmanmestaruutensa odotettuaan mestaruutta 36 vuotta.

Lehtola käänsi kuitenkin ajatuksensa kahteen suureen argentiinalaiseen jalkapalloilijaan. Argentiinan kapteeni Lionel Messi sai uralleen kauan hamuamansa kruunun, ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

– Vähän on sellainen fiilis, että jos tuolla taivaalta sataa vettä, niin siellä yksi toinen kymppipaita vuodattaa onnen kyyneleitä. Ja varmaan petaa taivaspaikkaa oikealta puoleltaan tälle kaverille. Tälle suuren suurelle futaajalle, Lehtola kertoi herkistyneenä, kun lähetyksen kuvat olivat kääntyneet juhlivaan Messiin.

Messi juhli perheensä kanssa kentällä.

Lionel Messi juhli mestaruutta perheensä kanssa.
Lionel Messi perheensä ja MM-pokaalin kanssa. Kuva: FIFA via Getty Images

Asiantuntija viittasi kommenteillaan kaksi vuotta takaperin edesmenneeseen legendaariseen argentiinalaistähti Diego Maradonaan, joka vei ”La Albicelesten” mestaruuteen vuonna 1986.

Studioisäntä Salminen tiedusteli asiantuntija Juho Rantalalta ennen Lehtolan puheenvuoroa, onko Messi kautta aikojen suurin jalkapalloilija.

– Sitä on mahdotonta sanoa. Messi nousee Maradonan rinnalle argentiinalaisten mielessä. Mutta, taatusti viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana hän on tuottanut meille niin paljon iloa. Kuten sanoin ennen ottelua, kun hän saa pallon jalkaansa, voimme vain nauttia, Rantala muotoili.

Messi valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Hän oli maalipörssin toinen seitsemällä maalillaan ja tarjoili turnauksessa kymmenen maalisyöttöä.

– Tämä on upeaa, kauneinta mitä on. Halusin tätä hirveästi. Tiesin, että jumala antaisi tämän minulle, Messi kertoi argentiinalaisen TyC Sportsin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

– En malta odottaa paluuta Argentiinaan ja näkeväni, kuinka hullua tästä tulee, pokaali kädessä tv-haastatteluun marssinut Messi hehkutti.

Argentiinan sankari sanoi aikovansa jatkaa maajoukkueessa MM-turnauksen jälkeenkin.

– Halusin saada tämän urani loppuun, enkä voisi pyytää enempää. Rakastan jalkapalloa. Nautin maajoukkueessa olemisesta. Haluan jatkaa vielä muutaman ottelun maailmanmestarina, Messi sanoi.

Korjattu 20.12. klo 19.08: Messi ei halannut äitiään kentällä, kuten jutussa aiemmin sanottiin.

Suosittelemme sinulle