Hyppää sisältöön

Paljakan rinteet Kainuussa eivät avaudu jouluksi: taustalla melkoinen soppa ja konkurssihakemus

Maksukyvyttömyysrekisteristä käy ilmi, että North Finlandia Travels Oy on haettu konkurssiin marraskuun loppupuolella.

Paljakan laskettelurinteet ja rinneravintola Riekko.
Kuva Paljakan rinteiltä alkutalvelta. Kuva: Timo Valtteri Sihvonen / Yle
Tanja Heikkonen,
Essi Markkula

Paljakan rinteet ja ravintolat eivät avaudu jouluksi, tiedottaa North Finlandia Travels Oy.

Yhtiö on on vastannut Paljakan laskettelurinteiden, Bistro- ja Riekko- rinneravintoloiden, Paljakan Caravan alueen ja Hotel Paljakan palveluista keväästä 2019 alkaen.

Osa majoituspalveluista avautuu: Hotelli Paljakka ja Paljakkatalo ovat avoinna. Paljakkatalossa sijaitsevat keilahalli, infopiste ja välinevuokraamo ovat avoinna.

– Jouduimme eilen tekemään surullisen päätöksen, että emme avaa Paljakan rinteitä jouluksi. Rinteet, rinneravintolat Bistro ja Riekko sekä suksivuokraamo pysyvät suljettuna ainakin tammikuun loppuun saakka, NFT ja Mäkinäköala Oy yhtiöiden omistajaa George Hand toteaa sunnuntaina julkaistussa tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Hotel Paljakka kertoi asiasta facebook-sivuillaan. (siirryt toiseen palveluun) Päätöksen taustalla on omistaja Handin mukaan hänelle yllättävät tapahtumat. Hän kertoo tiedotteessa, että yhtiön toimitusjohtaja erosi elokuun alussa tehtävästään ilmoittamatta siitä omistajalle. Handin mukaan yhtiöllä ei ole ollut toimivaa hallitusta lokakuun 2022 alusta alkaen.

Valmistelut North Finlandia Travels Oy:n toiminnan uudelleen käynnistämiseen aloitettiin välittömästi.

– Vaikka olemme tehneet töitä yötä päivää, emme valitettavasti pysty avaamaan laskettelurinteitä ja rinneravintoloita nyt. Toivomme pystyvämme avaamaan palvelut viimeistään helmikuun puolivälissä, Hand summaa tiedotteessa.

Maksukyvyttömyysrekisteristä (siirryt toiseen palveluun) käy ilmi, että North Finlandia Travels Oy on haettu konkurssiin marraskuun loppupuolella.

Velkojina ovat tällä hetkellä Verohallinto sekä Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo.

Alueen muut toimijat hämillään nopeasti edenneistä tapahtumista

Ylen tavoittama Paljakan rinnepäällikkö Toni Haapala ei halunnut kommentoida asiaa.

Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka ry:n sihteeri Juha Haanela sanoo tiedon tulleen alueen muille toimijoille melko yllättäen, vaikka jonkinlaista enteilyä asiasta on ollut rinneyhtiön puolelta.

– Tietenkin olemme hyvin pahoillamme asiakkaiden puolesta ja vähän kauhuissamme itsekin, kun näin nopealla aikataululla kaikki tapahtui, sanoo Haanela.

Haanela muistuttaa kuitenkin, ettei koko Paljakka ole konkurssissa, sillä alueella on paljon muitakin toimijoita ja yrityksiä, joiden toiminta jatkuu normaalisti.

– Täällä on paljon erilaisia palveluita ja muut peruspalvelut ovat kyllä käytettävissä – esimerkiksi hiihtoladut, safaripalvelut, moottorikelkat ja keilaus.

Matkailuyhdistyksessä toivotaan, että asiaan saadaan pian ratkaisu.

– Kyllähän tätä pitää vähän sulatella, hän toteaa.

Juttua muokattu 10.37 lisäämällä Juha Haanelan kommentit.

Juttua muokattu kello 9.19 lisäämällä tieto rinnepäällikön haluttomuudesta kommentoida asiaa.

Aiheesta voi keskustella 20. joulukuuta kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle