Hyppää sisältöön

Oululainen Wetteri ostaa Suomessa suurena autonmyyjänä tunnetun Autotalo Hartikaisen

Kokonaiskauppahinta on noin 34,4 miljoonaa euroa. Kilpailuviraston on vielä hyväksyttävä kauppa. Joensuulaisen E. Hartikaisen automyynti on ollut noin 5 500 auton vuositasoa.

Wetterin tilaisuus, jossa juhlistettiin pörssiin listautumista.
Wetteri Oyj listautui Helsingin pörssiin viime viikolla.Oulussa järjestetyssä kellonsoittoseremoniassa yhtiö sai avata päivän kaupankäynnin soittamalla pörssin kaupankäyntikelloa 15. joulukuuta. Kuva: Emilia Pakkala
Hanna Holopainen,
Petri Karvinen

Oululainen autotalo Wetteri laajentaa toimintaansa Itä-Suomeen. Yhtiö ostaa neljällä paikkakunnalla toimivan Autotalo Hartikaisen vajaalla 35 miljoonalla eurolla.

Autotalo Hartikainen toimii Joensuussa, Kuopiossa, Iisalmessa ja Kajaanissa. Kaupassa Wetteri saa Hartikaisen kaikki myynti- ja huoltoedustukset.

Hartikaisen vuotuinen automyynti on noin 5 500 autoa.

– Saamme edustettavaksi kuusi uutta automerkkiä. Kaikkiaan henkilö- ja hyötyajoneuvon puolella edustuksemme laajenee jo 19 merkkiin, mikä on Suomen laajin merkkiedustus, sanoo Wetteri Oyj:n toimitusjohtaja Aarne Simula.

Autotalo Hartikaisen liikevaihto vuonna 2021 oli 119 miljoonaa euroa ja liikevoitto 4,8 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee 268 henkilöä.

Emoyhtiö E. Hartikainen Oy:n toimitusjohtaja Arto Hartikainen perustelee kauppoja autokaupan murroksella.

Arto Hartikainen automyymälässä.
Arto Hartikainen pitää autokaupasta vetäytymistä haikeana, mutta hyvänä päätöksenä. Autotalo Hartikainen ehti myydä autoja liki 40 vuotta. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

– Autoliiketoiminta keskittyy ja pitää olla suuri, jos aikoo pärjätä. Alun perin meillä oli tarkoituksena pysyä alalla ja ehkä ostaa joku kilpailija, mutta Wetterin kiinnostus muutti suunnitelmat, Hartikainen kertoo.

Hartikainen keskittyy maanrakennukseen

Autokauppa on toinen E. Hartikainen Oy:n kahdesta toimialasta. Sen myymisen myötä jäljelle jää maanrakennus, jossa yhtiö on yksi maan suurimmista toimijoista.

– Voimme nyt keskittyä maanrakennukseen entistä paremmin. Kehitämme sitä puolta varmasti paljon jo lähiaikoina, Arto Hartikainen sanoo.

Autotalo E. Hartikaisen rakennukset.
Autotalo Hartikaisen kotipaikka sijaitsee Joensuun Pamilonkadulla. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Wetteri Oyj:llä on kotimaassa 25 toimipistettä, pääkonttori sijaitsee Oulussa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli noin 332 miljoonaa euroa.

Kauppa vaatii vielä toteutuakseen kilpailuviraston hyväksynnän. Sitä odotetaan 15. helmikuuta 2023 mennessä.

Juttua muokattu klo 17.10: Lisätty Arto Hartikaisen kommentit ja tietoa E. Hartikainen Oy:stä.

Suosittelemme sinulle