Hyppää sisältöön

Kuopio on vuoden pyöräilykunta – perusteena olosuhteiden parantaminen

Valinnan teki Pyöräilykuntien verkosto, jonka mukaan investoinneilla on parannettu pyöräilyväyliä. Lisäksi perusteissa mainitaan kaupunkipyörät sekä paikallisten yhdistysten rooli.

Vilkku-kaupunkipyöriä parkissa Savonian pihalla.
Kuopiossa oli kesäkaudella 2022 käytössä 350 sähköavusteista kaupunkipyörää. Kuva: Timo Turpeinen / Yle
Keijo Salokangas

Pyöräilykuntien verkosto on valinnut Kuopion vuoden pyöräilykunnaksi 2022. Valinnan taustalla on Kuopion pitkäjänteinen työ pyöräilyn edistämiseksi.

Perusteluissa todetaan, että investointitaso kestäviin liikkumismuotoihin on ollut korkea, tänä vuonna arviolta 30 prosenttia yhdyskuntatekniikan investoinneista. Tämä näkyy myös kaupunkilaisten arjessa, esimerkiksi Savilahden ja Kuntolaakson valmistuneet pyöräilyväylät luovat pyöräilylle loistavat olosuhteet, todetaan Pyöräilykuntien verkoston tiedotteessa.

Kuopio on myös asentanut kesän aikana pyöräilyväylille uusia opasteita yhteistyössä Siilinjärven ja ely-keskuksen kanssa. Lisäksi pyöräpysäköintiä on parannettu esimerkiksi matkustajasatamassa sekä Jynkänlahden ja Haapaniemen kouluilla.

Tunnustuksen perusteluissa mainitaan myös Kuopion sähköavusteinen kaupunkipyöräjärjestelmä sekä pyöräilijöiden paikallisten yhdistysten, Kuopion polkijoiden ja Kuopion hyötypyöräilijöiden aktiivinen rooli pyöräilyliikenteen edellytysten kehittämisessä.

Vuoden pyöräilykunta-tunnustus on kannustepalkinto, joka on myönnetty vuodesta 1991 alkaen erimerkillisestä työstä pyöräilyn edistämiseksi ja sen turvallisuuden parantamiseksi.

Suosittelemme sinulle