Hyppää sisältöön

Voisiko Messi sittenkin pelata MM-kisoissa vielä 39-vuotiaana? Argentiinan päävalmentaja linjasi: "Meidän on säästettävä hänelle paikka”

Lionel Messi on saanut MM-finaalin jälkeen vuolaita sanoja jopa valtionmiehiltä. Argentiinan päävalmentaja ei halua luopua tähtipelaajastaan, vaikka seuraaviin MM-kisoihin on neljä vuotta aikaa.

Lionel Messi mestaruuspystin kanssa väkijoukossa.
Lionel Messi saa kehuja ja ylistystä eri tahoilta. Kuva: EPA-EFE
Vilma Ahosola

Jalkapallon MM-kisat olivat Argentiinan ja Lionel Messin kisat.

Qatarin kisojen ajateltiin olevan viimeiset, joissa Messillä, 35, on vielä mahdollisuus maailmanmestaruuteen. Messi johdatti kapteenina Argentiinan maailmanmestaruuteen ja sen lisäksi voitti kisojen parhaan pelaajan palkinnon.

Messi rikkoi turnauksessa ennätyksiä. Finaali oli argentiinalaiselle uran 26. MM-lopputurnausottelu, ja hän siirtyi sen ansiosta eniten pelejä pelanneiden listan kärkipaikalle yksin, ennen Saksan Lothar Matthäusta, jolle pelejä kertyi uralla 25.

Kun Messi vei Argentiinan 1–0-johtoon, tuli hänestä MM-historian ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa yhden lopputurnauksen jokaisessa pudotuspeliottelussa.

Messi onnistui MM-näyttämöllä käytännössä kaikessa. Ei siis ole ihme, että Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni haluaa pitää kiinni 35-vuotiaasta hyökkääjästä.

– Nyt tuntuu siltä, että meidän on säästettävä hänelle paikka seuraaviin MM-kisoihin. Vaikka ne ovatkin vuonna 2026, Argentiinan päävalmentaja Scaloni kertoo ottelun jälkeisessä tilaisuudessa.

– Hän voi pitää 10-numeron paitaa niin pitkään kuin haluaa, Scaloni jatkaa.

Messi oli sanonut ennen MM-finaalia, että tämä on hänen viimeinen ottelunsa MM-tasolla.

Finaalin jälkeen Messi kertoi jatkavansa jonkin aikaa maajoukkueessa, mutta ei kertonut kuinka kauan. Neljän vuoden päästä järjestettävissä MM-kisoissa Messi olisi 39-vuotias. Tällöin hän voisi murskata lisää ennätyksiä.

– Mielestäni hänellä on oikeus päättää, mitä hän tekee urallaan ja maajoukkueessa. Hänellä ei ole enää mitään todistettavaa, ei siinä, että hänellä aiemmin olisi ollut. Ei hänellä koskaan minulle ollut mitään todistettavaa, Scaloni toteaa.

Tunnustusta ja gloriaa

Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa tunnelma oli katossa läpi kisojen, mutta kansa ilakoitui entisestään, kun maailmanmestaruus varmistui. Kansanjuhla herätti tunteita myös valtion päämiehissä, kuten Argentiinan presidentissä Alberto Fernándezissa ja varapresidentissä Cristina Kirchnerissä.

– Aina yhdessä. Olemme maailmanmestareita. Ei ole enää sanoja. Kiitos, kuului presidentin twiitissä.

– Lämmin kiitos, kapteeni sinulle, joukkueelle ja valmennushenkilökunnalle valtavasta ilosta, jonka olette antaneet Argentiinan kansalle, twiittasi Kirchner MM-finaalin jälkeen.

Oman puheenvuoronsa piti myös jalkapallolegenda Pelé, joka ylisti jalkapalloa ja MM-kisojen tähtiä.

– Jalkapallo jatkoi tänään tarinansa kertomista, kuten aina, kiehtovalla tavalla. Lionel Messi voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa, kuten hänen kehityskaarensa ansaitsi. Rakas ystäväni Kylian Mbappe teki neljä maalia finaalissa. Mikä lahja minulla oli osallistua tähän näyttelyyn urheilumme tulevaisuuden kannalta. En voi olla onnittelematta Marokkoa heidän uskomattomasta taipaleestaan MM-kisoissa. On hienoa nähdä Afrikan loistavan. Diego (Maradona) varmasti hymyilee nyt.

Pelé laski Mbappen maaleihin mukaan myös rangaistuspotkukilpailun osuman.

Tosiaan tämän vuoden MM-kisojen finaalista muodostui Messin ja Mbappen välinen taistelu. Messi vei tämän erän, mutta neljän vuoden päästä Mbappella on uusi sauma. Kuka tietää, kenties Messikin on vielä mukana.

Suosittelemme sinulle