Hyppää sisältöön

Suomussalmen Jaloniemitaloon tulee digitaalinen näyttely sotahistoriasta – tarkoitus toimia pysäyttäjänä 5-tien varressa

Näyttely on osa Suomussalmen matkailun kehittämishanketta, jossa parannetaan kulttuurihistoriallisten kohteiden saavutettavuutta ja tunnettuutta digitaalisin keinoin.

Placeholder-kuvituskuva, jossa on sininen kartta ja teksti: Läheltä.
Tiia Korhonen

Suomussalmen Jaloniemitaloon tulee sotahistoriaan painottuva digitaalinen näyttely. Sen on tarkoitus toimia käyntikorttina ja pysäyttäjänä 5-tien varressa sekä tukea muita kulttuuri- ja sotahistoriaan painottuvia yrityksiä.

Näyttely on osa Suomussalmen matkailun kehittämishanketta, jossa parannetaan kulttuurihistoriallisten kohteiden saavutettavuutta ja tunnettuutta digitaalisin keinoin ympärivuotisen kulttuurimatkailun tarjonnan lisäämiseksi.

Joulukuussa käynnistyneen hankkeen kohderyhmänä ovat sekä kotimaiset että ulkomaiset matkailijat, mutta samat sisällöt, reittikuvaukset ja podcastit palvelevat myös paikallisia. Alustavina teemoina ovat muun muassa kirkonkylälle sijoittuva kierros, korpikirjailija Ilmari Kianto ja sotahistoriaan liittyvät tapahtumat.

Podcast- ja audiosisältöjä ei ole aiemmin hyödynnetty Suomussalmen kunnan matkailupalveluissa osana viestintää ja markkinointia.

Hankkeen kustannusarvio on noin 150 000 euroa, josta Suomussalmen kunnan osuus on 20 000 euroa. Kainuun liitto on myöntänyt hankkeelle 119 724 euroa. Hanketta hallinnoivan Kajaanin ammattikorkeakoulun omarahoitusosuus on 9 500 euroa.

Aiheesta voi keskustella 24. joulukuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle