Hyppää sisältöön

Imatra aloittaa yhteistyön ukrainalaiskaupungin kanssa – aggregaatteja, lämmittimiä ja virta-asemia lähetetään Nizhynin kaupunkiin

Ukrainalaisen Nizhynin kaupungin edustajat saapuvat allekirjoittamaan ystävyyskaupunkisopimuksen Imatralle alkuvuodesta.

Imatran kaupungintalo
Imatra ja ukrainalainen Nizhynin kaupunki ryhtyvät yhteistyöhön. Kuvituskuvassa Imatran kaupungintalo. Kuva: Kare Lehtonen / Yle
Tanja Hannus
Avaa Yle-sovelluksessa

Imatran kaupunki aloittaa yhteistyön ukrainanalisen Nizhynin kaupungin kanssa.

Tavoitteena molempia hyödyntävän yhteistyön syventäminen.

Nizhynin kaupungin edustajat saapuvat allekirjoittamaan yhteistyösopimuksen Imatralle alkuvuodesta. Imatran kaupunki osallistuu toukokuussa Nizhynin kaupunkipäivään sekä kutsuu edustajia Imatra-päivään 75-vuotisjuhlavuonna.

Ystävyyskaupunkisuhteen avaaminen Ukrainaan oli Imatran perussuomalaiset valtuustoryhmän valtuustoaloite.

Aloite kahdenvälisten suhteiden luomisesta Imatran ja ukrainalaisen kaupungin välille tuli Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrovalta, kun hän vieraili heinäkuussa Imatralla. Suurlähettiläs toivoi, että Imatran kumppaniksi löytyisi vastaavan tyyppinen kaupunki vesistön ääreltä.

Imatran kaupunki on jo lähestynyt Nizhynin kaupunkia ja kysynyt voisiko kaupunkilaisia jo auttaa.

– He toivoivat aggregaatteja, lämmittimiä ja virta-asemia kaupunkilaisille järjestettäviin tukipisteisiin. Yritämme nyt hankkia näitä laitteita ja pyrimme saamaan avustuslähetyksen liikkeelle lähiaikoina, koska talvesta on ennustettu ukrainalaisille kovaa, yhteysjohtaja Tea Laitimo kertoo Imatran kaupungin tiedotteessa.

Nizhyn on keskikokoinen kaupunki Ukrainan pohjoisosissa.

Lisää Etelä-Karjalan uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki lappeenranta@yle.fi.

Suosittelemme