Hyppää sisältöön

Kannonkosken kunnanjohtajaksi valittu Markku Rautiainen: Ykkösasia kunnassa on tulevina aikoina uudet työpaikat ja elinvoima

Kannonkoski alkoi etsiä uutta kunnanjohtajaa ripeästi Sakari Varalan irtisanouduttua tehtävästään.

Kannonkosken kunnantalo.
Kunnanjohtajan paikkaa haki Kannonkoskella kahdeksan henkilöä. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Kaisa Uusi-Kraapo,
Heli Kaski

Kannonkosken uudeksi kunnanjohtajaksi on valittu 45-vuotias kauppatieteiden maisteri Markku Rautiainen.

Varalle valittiin Heikki Isokääntä Mikkelistä, joka on myös kauppatieteiden maisteri.

Kannonkosken kunnanvaltuusto sinetöi valinnat maanantaina.

Rautiainen työskentelee Äänekosken kaupungilla uusien yritysten sijoittumisesta vastaavana projektijohtajana. Hän on toiminut aiemmin Äänekosken elinvoimajohtajana.

– Uusi kunnanjohtaja aloittaa alustavan sopimuksen mukaan heti tammikuun alussa, kertoo Kannonkosken kunnanhallituksen puheenjohtaja Kirsi Saari.

Piispalaa pitää kehittää

Rautiainen toteaa haluavansa panostaa Kannonkoskella erityisesti kunnan elinvoimaan ja uusien työpaikkojen saamiseen kuntaan.

– Uusien työpaikkojen varaan elinvoimaa voi varmimmin nojata. Niitä haluan kehittää. Se on kaikkein vaikeintakin, mutta varmimmin siten saa parasta tulosta väestökehitykseen ja myös muuten talouteen, luonnehtii Rautiainen.

Kannonkoski on noin 1300 asukkaan kunta sadan kilometrin päässä Jyväskylästä. Kunnan vahvuuksia ovat Rautiaisen mukaan puutuoteteollisuus ja uutta potentiaalia työpaikkoihin tuo materiaaliteknologiayritys Betolar.

– Koen, että jotain uutta, innovatiivista ja uusia yrityksiä on minunkin yritettävä saada Kannonkoskelle.

Myös Nuorisokeskus Piispaa pitäisi hänen mukaansa kehittää. Talousvaikeuksiin ajautunut Piispala kaipaisi päivittämistä.

– Piispala on Kannonkoskella erityinen asia, siitä kunta tunnetaan. Pitää päivittää Piispala tavallaan uudelle aikakaudelle. Maailma on muuttunut viime vuosina niin paljon, että Piispalalle pitää tehdä uudet suunnitelmat ja lähteä sitä kautta kohti asetettua päämäärää.

Tuulivoimaa tietyin ehdoin

Kannonkoskella vireillä olevaan, ensi vuoden puolella päätäntään tulevaan isoon tuulipuistohankkeeseen uusi kunnanjohtaja ei ota vielä kantaa. Rautiainen kertoo kannattavansa tuulivoimaa, mutta asukkaiden ja loma-asukkaiden ehdoilla.

– Kannonkoski saa minusta helposti lähestyttävän kunnanjohtajan, määrätietoisen ja uusia ajatuksia tuovan kaverin. On tärkeä olla oma itsensä, rehellinen ja toimelias, sillä pääsee pitkälle näissä hommissa, pohtii Rautiainen.

Kannonkoski alkoi etsiä uutta kunnanjohtajaa ripeällä aikataululla sen jälkeen, kun Sakari Varala ilmoitti yllättäen irtisanoutuvansa kunnanjohtajan tehtävästä marras-joulukuun vaiheessa.

Päivitetty juttuun Rautiaisen kommentit kello 13.15

Suosittelemme sinulle