Hyppää sisältöön

Kokoomusryhmät toivovat yhteistyösopimusta hyvinvointialueille Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla

Neuvottelut yhteistyösopimuksesta on aloitettava, jotta hyvinvointialueiden henkilöstö ja rahat riittävät ja ihmiset saavat palveluja, ehdotuksessa toivotaan.

Pikkuvauvan käsi äidin kämmenellä.
Yhdessä olisi helpompaa. Kokoomuksen aluevaltuustoryhmä toivoo, että Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan hyvinvointialueet sopisivat yhteistyöstä, jotta kuntalaisten palvelut etenkin reuna-alueilla voitaisiin turvata. Kuva: Nella Nuora / Yle
Anne Elhaimer

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan hyvinvointialueelle ehdotetaan yhteistyösopimusta. Aloitteen neuvottelujen aloittamisesta ovat tehneet kokoomuksen Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan aluevaltuustoryhmät.

Ryhmien mielestä yhteistyö on välttämätöntä pohjalaisten palveluiden näkökulmasta, jotta henkilöstö ja rahoitus hyvinvointialueilla saataisiin riittämään.

Myös reuna-alueilla asuvien kuntalaisten kannalta yhteistyö hyvinvointialueilla on tärkeää.

Aloitteessa vaaditaan, että yhteistyötä tulee tehdä paitsi molempien hyvinvointialueiden myös muiden mahdollisten luonnollisten yhteistyösuuntien kanssa. Pohjanmaan hyvinvointialue on jo tehnyt yhteistyösopimuksen Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa.

”Mielestämme aktiivista yhteistyötä yli aluerajojen tulee edelleen vahvistaa perusterveydenhuollon, sosiaalipalveluiden sekä pelastustoimen osalta,” aloitteessa todetaan.

Kokoomuksen Pohjanmaan aluevaltuustoryhmä jätti aloitteen Pohjanmaan aluevaltuustolle perjantaina ja Etelä-Pohjanmaan aluevaltuustoryhmä Etelä-Pohjanmaan aluevaltuustolle maanantaina. Aloitteen ensimmäiset allekirjoittajat ovat Antti Tuomela ja Petri Pihlajaniemi.

Täsmennetty juttua 20.12. klo 12.22: Molemmat aluevaltuustoryhmät jättivät aloitteen.

Lisää aiheesta:

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ensi vuoden talousarvio hyväksytty

Hyvinvointialue aloittaa yli 30 miljoonaa euroa miinukselta – hyvinvointijohtaja ei usko suureen lisärahaan valtiolta

Suosittelemme sinulle