Hyppää sisältöön

KOKO Lahden toimitusjohtaja vaihtuu – Emilia Mäki siirtyy Helsingin Musiikkitalon toimitusjohtajaksi

Mäki jatkaa Lahdessa 15. maaliskuuta 2023 asti. Kaupungin tapahtumayhtiö käynnistää uuden toimitusjohtajan haun saman tien.

Emilia Mäki seisoo huoneessa, takana on kaksi portaikkoa ja penkkejä.
Emilia Mäki vaihtaa toimitusjohtajan tehtävät Lahdessa vastaaviin tehtäviin Helsingissä. Arkistokuva. Kuva: Mika Moksu / Yle
Kalle Suomi
Avaa Yle-sovelluksessa

Lahden kaupungin tapahtumayhtiö KOKO Lahti Oy:n ja Lahti Events Oy:n toimitusjohtaja Emilia Mäki on irtisanoutunut, tiedottaa kaupunki.

Helsingin Musiikkitalon toimitusjohtajaksi siirtyvä Mäki aloittaa uudessa tehtävässä maaliskuussa 2023, mutta kaupunki aloittaa uuden toimitusjohtajan hakuprosessin heti.

Tapahtumabrändit Lahden Messut, Lahden Sibeliustalo, Finlandia-klubi ja Lahden Konserttitalo ovat KOKO Lahti Oy:n vastuualuetta. Lahti Events Oy on puolestaan erikoistunut kansainvälisten tapahtumien järjestämiseen.

KOKO Lahti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Oivo kiittää tiedotteessa Emilia Mäkeä muun muassa ammattitaitoisesta yhteistyöstä, tapahtumatoiminnan kehittämisestä sekä erinomaisen työilmapiirin luomisesta.

Oivon mukaan viime vuodet ovat olleet tapahtuma-alalla erittäin vaikeita koronan vuoksi, mutta muun muassa Mäen pyyteettömän työn ansiosta kaupungin tapahtumayhtiöt ovat selviämässä koettelemuksista.

Tapahtumayhtiöiden tulevaisuudesta on keskusteltu Lahdessa vilkkaasti viime kuukausina. Kaupunki on päättänyt miljoonasatsauksesta KOKO Lahden toiminnan varmistamiseksi.

Lahti Eventsin toiminta on jatkunut toistaiseksi, vaikka sen alasajosta päätettiin jo kesällä. Lahti Events on painiskellut ensin Hiihtoliiton miljoonavelkojen ja sen jälkeen Kymi Ringin ongelmien kanssa.

Suosittelemme