Hyppää sisältöön

Moni turvautuu joulun alla lahjoituksiin – “Kyllä itku tuli itsellenikin”, toteaa Kuopion ruoka-avun puheenjohtaja Teija Savolainen

Jouluteemaisessa jakelussa lahjoitettiin muun muassa villasukkia, suklaata ja lemmikkien leluja.

ruoka-apu, ruokajono
Kuopion ruoka-apu järjestää seuraavan jakelun torstaina. Arkistokuva. Kuva: Tanja Kröger / Yle
Ada Lassuri

Kuopion ruoka-apu järjesti maanantaina jouluteemaisen tapahtuman, jossa avun tarpeessa oleville jaettiin erilaisia jouluisia lahjoituksia.

Tapahtuma toteutettiin tavallisen ruokajakelun yhteydessä, ja kävijöitä oli noin 200. Ihmisten lisäksi myös lemmikit huomioitiin, kun jaossa oli esimerkiksi kissoille ja koirille tarkoitettuja leluja.

– Monella ruoka-apua hakevalla on eläimiä, joten on hienoa, että myös eläimet muistettiin, kommentoi Kuopion ruoka-avun puheenjohtaja Teija Savolainen.

Hänen mukaansa jopa pienellä lahjoituksella on suuri merkitys. Palaute jakelusta onkin ollut myönteistä.

– Kyllä itku tuli itsellenikin kun luin, että joulupöytä on pelastettu.

Savolaisen mukaan ruoka-avun tiedossa ei ole etukäteen, mitä asioita kulloinkin on jaossa. Lahjoitukset tulevat esimerkiksi yrityksiltä, ja ne pyritään jakamaan tasaisesti eri päiville.

Aina lahjoitusten ja asiakkaiden määrät eivät kohtaa. Vaikka maanantaina oli yli 200 kävijää, jokaiselle riitti jotakin, kertoo Savolainen.

Jouluteemainen jakelu järjestetään myös torstaina. Silloinkin paikalle odotetaan saapuvan noin kaksisataa avun tarpeessa olevaa.

Millaisia ajatuksia juttu herätti? Voit kommentoida aihetta torstaihin 22. joulukuuta kello 23 saakka.

Suosittelemme sinulle