Hyppää sisältöön

Sähköosuuskunta poistaa siirtomaksut väliaikaisesti kädenojennuksena sähkön hinnan kanssa kärvisteleville jäsenilleen

Siirtomaksun poistaminen tarkoittaa muutaman kymmenen euron alennusta sähkölaskuun tammi–maaliskuun aikana.

Seteleitä, kolikoita ja virtapiuha pöydällä.
Epävakaa maailmantilanne vaikuttaa myös sähköosuuskunnan jäsenalennukseen. Siirtomaksun poisto on voimassa vain alkuvuoden ja sähkönmyyntihinnan alennus kesän yli. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Hanna Holopainen,
Risto Degerman

Pääosin Oulun lähikunnissa toimiva verkkoyhtiö Oulun Seudun Sähkö ei peri sähkönsiirron perusmaksuja asiakkailtaan tammi–maaliskuussa. Osuuskunnan toimitusjohtaja Risto Kantola sanoo, että päätöksellä halutaan tukea kulutusosuuskunnan jäseniä vaikeassa markkinatilanteessa.

Siirtomaksun poistaminen tarkoittaa muutaman kymmenen euron alennusta sähkölaskuun. Esimerkiksi sadan neliön omakotitalossa luvassa on noin sadan euron alennus sähkölaskuun.

Oulun Seudun Sähkö on antanut jäsenilleen alennuksia myös sähkönhinnasta. Tänä vuonna alennus on ollut 30 prosenttia. Toimitusjohtaja Risto Kantolan mukaan ensi vuodelle jäsenhinta on noin 20 prosenttia normaalihintaa halvempi.

Alennus on voimassa toukokuun loppuun saakka ja sen mahdollisesta jatkumisesta päätetään keväällä.

Oulun Seudun Sähkö kompensoi alennetut hinnat sähkönmyynnistä vastaavalle Oomille sähköntuotanto-osakkuuksista saamillaan voitoilla. Tällaisia osakkuuksia sillä on esimerkiksi Pohjois-Norjassa ja Pohjois-Ruotsissa.

Monilla muilla kunnallisilla sähköyhtiöillä, kuten esimerkiksi Oulun Energialla ei ole samanlaista venymävaraa kuluttajien suuntaan, koska ne tulouttavat mahdolliset voittonsa omistajilleen.

Oulun Seudun Sähkö on kulutusosuuskunta, joka toimii seitsemän kunnan alueella eli Lumijoella, Limingassa, Tyrnävällä, Vaalassa, Utajärvellä, Muhoksella, Kempeleessä ja entisen Oulunsalon kunnan alueella. Sen jäseneksi voivat liittyä henkilöasiakkaat, joilla on sähkön- tai lämmönkäyttöpaikka osuuskunnan toiminta-alueella.

Juttua korjattu 20.12. kello 19.40: Jutussa kerrottiin virheellisesti, että jäsenalennus olisi voimassa elokuun loppuun saakka. Alennus on voimassa toukokuun loppuun saakka.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle