Hyppää sisältöön

Postin noutopisteet ruuhkautuvat ajoittain pakettipaljoudesta – Ruuhkaa vaikeuttavat paketit, joita ei haeta ajallaan

Joulun pakettiliikenne on nyt hieman rauhallisempi viime vuosiin verrattuna. Yli puolet suomalaisista kuitenkin aikoo lähettää joulutervehdyksen tänä vuonna.

K-Market Kärrytien vastuumyyjä Anne Mäki-Puhtila purkaa Matkahuollon toimittamia paketteja rullakoista.
Ruuhkaa aiheuttaa postipakettien suuri määrä. Tilanteeseen vaikuttaa myös toimipisteisiin pyörimään jäävät paketit. Kuva: Mikko Tuomikoski / Yle
Heli Kaski,
Kaisa Uusi-Kraapo

Postin noutopisteet pullistelevat monin paikoin joulun alla lähetyksistä. Paketteja lähetetään täksi jouluksi kuitenkin hieman edellisvuosia vähemmän, kerrotaan Postista.

Postin liiketoimintajohtaja Tommi Kässi arvioi, että maailmantilanteen vuoksi ihmiset kuluttavat aiempaa vähemmän.

– Myös arjen palaaminen koronan jäljiltä normaalimpaan on saanut kuluttajat asioimaan verkkokaupan lisäksi jälleen kivijalkaliikkeissä, Kässi toteaa.

Postin mukaan yli 60 prosenttia suomalaista aikoi tänä vuonna lähettää joulutervehdyksiä: kortteja, kirjeitä ja paketteja.

Kortit ovat edelleen suosittu tapa tervehtiä läheisiä jouluna.

Joulukortteja lähetettiin viime vuonna melkein 16 miljoonaa. Tämän vuoden korttimäärät tarkentuvat joulun jälkeen.

Etenkin suositut pakettiautomaatit ruuhkautuvat

Kässi toteaa, että Jyväskylän alueella pakettikuormaa ei ole ongelmaksi asti.

– Jyväskylään toimitetaan kymmeniä tuhansia paketteja viikoittain. Tilanne on vakaa, mutta valitettavasti toimipisteet ruuhkautuvat välillä, Kässi kertoo.

Toisinaan noutopisteeksi valittu toimipaikka onkin täynnä ja paketti pitää toimittaa toiseen palvelupisteeseen.

– Etenkin pakettiautomaatit ovat hyvin suosittuja, jonka takia ne ruuhkautuvat. Ruuhkien juurisyy on siinä, että paketteja vain tulee niin paljon, Kässi toteaa.

Postin tietojen mukaan noin 70 % asiakkaista hakee postipakettinsa vuorokauden sisällä toimituksesta. Kässi korostaa, että etenkin joulun kaltaisina sesonkiaikoina paketit pitäisi hakea ajoissa.

Lisämaksulla varustettu joulutervehdys ehtii vielä aatoksi perille, jos sen postittaa viimeistään tänään 21. joulukuuta.

Suosittelemme sinulle