Hyppää sisältöön

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaylilääkäri on valittu – Aluehallitus päätti asiasta eilen

Uusi johtajaylilääkäri siirtyy Keski-Suomen hyvinvointialueelle Pohjois-Savosta.

johtajaylilääkäri, Heikki Miettinen, Kuopion yliopistollisesta sairaalasta istuu tiedotustilaisuudessa Kuopion valtuustotalolla.
Uusi johtajaylilääkäri Heikki Miettinen toimii tällä hetkellä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajana. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Kaisa Uusi-Kraapo

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaylilääkäriksi on valittu lääketieteen tohtori Heikki Miettinen.

Miettinen on kardiologian ja sisätautien erikoislääkäri ja sisätautiopin dosentti Kuopion yliopistossa. Miettinen toimii tällä hetkellä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin väliaikaisena johtajana.

Hän on työskennellyt aiemmin myös Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä ja Kuopion yliopistollisen sairaalan KYSin sairaalajohtajana.

Myös Keski-Suomen hyvinvointialueen johtaja Jan Tollet tuli Keski-Suomeen Pohjois-Savosta. Hän oli Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajana.

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaylilääkäri toimii hyvinvointialueen terveydenhuoltolain mukaisena vastaavana lääkärinä. Johtajaylilääkärin tehtävään kuuluu muun maussa edistää laaja-alaisesti palvelujen ja ammattiryhmien välistä yhteistyötä sekä kehittämistä.

Hän edistää myös oman alansa koulutusta ja ammatillista kehittymistä sekä ylläpitää oppilaitosyhteistyötä.

Johtajaylilääkärin viran koeaika on kuusi kuukautta ja kokonaispalkka 12 000 euroa kuussa. Johtajaylilääkärin virkaan varalle aluehallitus valitsi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin nykyisen johtajaylilääkäri Jyrki Jalkasen.

Tehtävä oli ulkoisessa hakumenettelyssä ajalla 16.11 - 2.12. Virkaan haki neljä henkilöä, joista jokainen täytti kelpoisuusvaatimukset.

Suosittelemme sinulle