Hyppää sisältöön

Hope Turku keräsi yli tuhat lahjaa – tiiminvetäjä: Tänä vuonna perheillä ei ole välttämättä varaa ostaa lapselle edes talvihaalaria kirpputorilta

Inflaatio ja sähkön kova hinta koettelevat pahasti pienituloisia. Hope Turku ry:n asiakasmäärät ovat kasvaneet loppuvuotta kohden.

Lahjanauha kiehkuralla joululahjapaketin päällä.
Kuva: Riikka Pennanen / Yle
Johanna Lehtola

Vähävaraisia perheitä auttava Hope Turku ry sai joululahjakeräyksensä tavoitteet täytettyä.

Lahjakeräys päättyi Turun kauppakeskus Hansakorttelissa viime lauantaina. Keräykseen lahjoitettiin noin tuhat lahjaa.

– Alkuun näytti todella hiljaiselta. Olimme jo huolissamme, että saammeko asiakasperheille lahjoja ja lahjoituksia, mutta loppua kohden lahjoitusten määrä kiihtyi ja lopulta kauppakeskuksen lahjakeräys räjäytti pommin, eli saimme sitä kautta lahjoja melkein kaikille lapsille, kertoo Hope Turun tiiminvetäjä Susanna Heinonen.

Hope Turku Ry avustaa tällä hetkellä noin 570 perhettä. Tavoitteena on antaa noin 1 500 lapselle ja nuorelle edes yksi lahja.

Inflaatio ja sähkön kova hinta koettelevat pahasti pienituloisia, muistuttaa Hope ry:n tiiminvetäjä Susanna Heinonen. Asiakasmäärät ovat kohonneet ja yhteydenottopyynnöt ovat jatkuneet pitkin vuotta.

– Perheet kertovat, että rahat menevät suuriin sähkölaskuihin ja kohonneisiin ruokakustannuksiin. Ruuasta ja hygieniatarvikkeista on kova tarve jatkuvasti. Ennen sitä on voinut ostaa lapselle kirpputorilta ehkä sen talvihaalarin, mutta tänä vuonna edes siihen ei ole ollut varaa. Tuet ovat edelleen hyvin pieniä siihen nähden, millä pitäisi tulla toimeen.

Hope Turku kertoo, että se ottaa edelleen lahjoituksia vastaan omalla toimipisteellään Turun Itäharjulla.

Suosittelemme sinulle