Hyppää sisältöön

Joulupuiden alle tuotiin Oulussa noin 2 000 lahjapakettia

Hyväntekeväisyystempaus ilahduttaa vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria.

Kuvassa Vuolle Setlementin talous- ja kehittämisjohtaja Tuija Hyppönen seisoo joukuusen edustalla muhkea pehmotonttu kädessään.
Vuolle Setlementin talous- ja kehittämisjohtajan Tuija Hyppösen mukaan Joulupuu-keräys osoitti, että oululaiset haluavat auttaa ja tehdä hyvää yhdessä. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle
Päivi Seeskorpi

Joulupuu-keräys innosti oululaiset hyvin liikkeelle, sillä tempauksella saatiin kokoon noin 2 000 lahjapakettia. Lahjat menevät Oulun kaupungin lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille ja nuorille, jotka muuten ovat vaarassa jäädä ilman joululahjaa.

Joulupuu-logolla varustettuja joulukuusia eli keräyspisteitä oli eri puolilla kaupunkia hieman yli 30. Niistä suurin osa sijaitsi yritysten toimitiloissa, jonne kuka tahansa sai tuoda valmiiksi paketoidun lahjan.

Lahjoihin ohjeistettiin liittämään pakettikortti, jossa on tieto siitä, minkä ikäiselle lapselle tai nuorelle lahja soveltuu.

Nyt kerätty lahjamäärä jää hieman viime vuodesta, mutta silti Vuolle Setlementin talous- ja kehittämisjohtaja Tuija Hyppönen on tyytyväinen lopputulokseen.

– Monta lasta päästään ilahduttamaan. Yritykset lähtivät erittäin hyvin mukaan, ja muutenkin tuli semmoinen olo, että halutaan auttaa ja tehdä hyvää yhdessä, Hyppönen kehuu oululaisia.

Lahjoitettujen pakettien sisältö on Hyppösen mukaan monenkirjavaa. Niistä löytyy muun muassa pehmoleluja, varavirtalähteitä ja jopa autoratoja. Suosituksena oli, että lahjan hinta on enintään noin 70 euroa.

Vuolle Setlementti järjesti paikalliskeräyksen nyt ensimmäistä kertaa, aiemmin järjestäjänä on ollut Oulun Tervaporvarien nuorkauppakamari.

Vuolle Setlementin yhteistyökumppanina Joulupuu-keräyksessä on Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut, joka toimittaa lahjat saajilleen. Tarve onkin iso, sillä Oulussa on yli 2 500 lastensuojelun piiriin kuuluvaa alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta. Joulupuun tavoitteena on joka joulu kerätä heille kaikille vähintään yksi lahja.

Pakettikeräys päättyi joulun alla, mutta vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria voi auttaa vielä rahalahjoituksilla. Pari päivää ennen joulua rahaa oli saatu tätä kautta kokoon hieman yli 12 000 euroa, mutta lisää toivotaan. eJoulupuu-rahakeräys jatkuu 26. joulukuuta asti.

Perinteinen Joulupuu-lahjakeräys järjestettiin Oulun alueella nyt jo seitsemännentoista kerran.

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 24. joulukuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle