Hyppää sisältöön

Puutavaran ajo Saimaan syväväylää alas jatkuu ainakin ensi viikon ajan

Kaksi alusta kuljettaa puutavaraa Etelä-Karjalan tehtaisiin muun muassa Joensuusta ja Kuopiosta. Kuljetukset jäävät tauolle, kun jäätilanne muuttuu liian vaativaksi Saimaalla toimiville aluksille.

Calypso -hinaajan keulaan kiinnitetty jäätämurtava irtokeula Saimaan kanavassa murtamassa jäätä Soskuan sulun kohdalla, perässä kelluu jäälauttoja 22.3.2021.
Puutavaran kuljetukset jäävät tauolle, kun jäätilanne muuttuu liian vaativaksi Saimaalla liikkuville aluksille. Arkistokuva. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Karina Huttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Puutavaraa ajetaan Saimaan syväväylää alas Pohjois-Karjalasta ja Pohjois-Savosta vielä ainakin ensi viikon ajan.

Tällä hetkellä Joensuusta, Kuopiosta ja Varkaudesta puutavaraa kuljettaa kaksi alusta Etelä-Karjalan tehtaisiin. Aluksia avustaa Saimaan väylällä Tyrsky-niminen hinaaja, jota voidaan käyttää myös jäänmurtoon kohtalaisissa jääolosuhteissa.

Tavaraliikenne vesillä on talvisin täysin sää- ja jääolosuhteista riippuvainen. Väylävirasto asettaa avustusrajoituksia jäätilanteen mukaan vesiväylille. Rajoitukset vaikuttavat siihen, millaisilla aluksilla väylällä voi liikkua. Tällä hetkellä Saimaalla ei ole kalustoa, jolla voisi toimia kaikkein vaativimmissa, 1A-jääluokan olosuhteissa.

Väylävirasto muistuttaa, että kaikkien jäillä liikkujien on syytä olla erityisen valppaana, sillä jää on paikoin heikkoa. Saimaan syväväylän lähistössä ei tule liikkua ollenkaan.

Suosittelemme