Hyppää sisältöön

Monet palvelut saatavilla myös joulun yli – osa kaupoista sulkee ovensa

Esimerkiksi Alkot ja Lidl-ruokakaupat ovat joulupäivänä kiinni.

Joulupukki Juha Ritala Asimoimassa Prismassa.
Ruoka ei lopu kesken jouluna. Useat Prismat ja K-Citymarketit ovat auki kellon ympäri joulun pyhinä. Kuva: Timo Turpeinen / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Monet palvelut ovat Suomessa auki joulun pyhien yli vähintään rajoitetuilla aukioloajoilla. Esimerkiksi ruokakauppaan pääsee jouluna vaikka keskellä yötä.

Useat Prismat ja K-Citymarketit ovat auki kellon ympäri joulun pyhinä. Muut S-ryhmän ja Keskon ruokakaupat ovat auki vaihtelevasti joulun yli. Kauppojen aukioloajat voi tarkistaa S-ryhmän ja Keskon verkkosivuilta.

Kaikki Lidl-ruokakaupat ovat jouluaattona auki kello 8–16 tai 9–17. Joulupäivänä Suomen kaikki Lidlit ovat kiinni ja avaavat ovensa jälleen tapaninpäivänä.

Alkot auki aattoaamupäivän

Alkot ovat auki vielä perjantaina kello 9–21. Jouluaattona kaikki Alkot ovat auki kello 9–12. Joulupäivänä ja tapaninpäivänä kaikki Alkot ovat kiinni.

R-kioskit ovat jouluna auki pääsääntöisesti sunnuntain aukioloaikojen mukaan. Jotkin kioskit ovat näin ollen ainakin osan joulun pyhistä kiinni. Kioskikohtaiset aukioloajat voi tarkistaa R-kioskin verkkosivuilta löytyvästä listasta.

Apteekit ovat laajasti auki jouluna, mutta monessa apteekissa aukioloaikoja on rajoitettu. Apteekkariliiton apteekkien aukioloajat löytyvät verkosta apteekki.fi-sivulta.

Kaikkien Yliopiston Apteekkien yhteystiedot ja joulun aukioloajat löytyvät puolestaan keskitetysti Yliopiston Apteekin omilta sivuilta.

Postin myymälät kiinni

Postipalveluita ei saa joulun pyhinä Postin omista toimipisteistä, koska kaikki Postin omat myymälät ovat kiinni jouluaatosta tapaninpäivään.

Matkahuollon lähetysten palvelupisteet muun muassa K-kaupoissa ja R-kioskeissa ovat auki toimipaikkojen omien joulun aukioloaikojen mukaan.

Liikenteessä on hyvä muistaa, että monet ABC- ja Neste-huoltoasemat myymälöineen ovat auki joulun pyhinä. Osa huoltamoista on kuitenkin auki normaalia rajoitetummin.

VR:n matkustajajunat kulkevat joulun yli päivittäin. Yöjunaliikenteeseen on lisätty 8. tammikuuta saakka sesonkiyöjunia joka toiselle päivälle. Lisävuorot kulkevat Helsingin ja Rovaniemen sekä Helsingin ja Kolarin välillä.

Kaukoliikenteen linja-autoissa on joulun pyhinä jonkin verran poikkeuksia.

Suosittelemme