Hyppää sisältöön

Fölin linjojen 6 ja 7 myöhästelyyn on löydetty ratkaisu

Seudullinen joukkoliikenne tulee esittämään Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle, että linjoille lisätään yksi linja-auto.

Gul buss kör i trafiken
Myöhästymiset ovat Fölin mukaan johtuneet monesta asiasta, kuten Turun keskustan muuttuneista liikennejärjestelyistä ja tiukoista aikatauluista. Arkistokuva. Kuva: Arash Matin / Yle
Ari Welling

Turun seudun joukkoliikenne Fölin Turusta Raisioon, Naantaliin, Kaarinaan ja Lietoon liikennöivät linjat 6 ja 7 ovat Kauppatorille siirtymisen jälkeen olleet jonkin verran myöhässä aikatauluistaan. Seudullinen joukkoliikenne tulee esittämään Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle, että näiden linjojen liikenteeseen lisätään yksi linja-auto, kertoo Turun seudun joukkoliikenne tiedotteessaan.

Lisäauto aiheuttaa liikennöintikustannuksiin 63 000 euron lisäyksen, mutta tuo tullessaan väljyyttä linjojen aikatauluihin.

– Joukkoliikenteessä aikatauluissa pysyminen on luonnollisesti tärkeää ja esitämme ongelmaan ratkaisuksi auton lisäämistä näille myöhässä oleville linjoille. On hienoa, että asiakkaat ovat palanneet joukkoliikenteen käyttäjiksi koronavuosien jälkeen ja matkamäärät ovat nousussa. Haluamme pitää jatkossakin palvelun luotettavana, kertoo tiedotteessa joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte.

Uudet aikataulut pyritään saamaan käyttöön 6.2.2023. Föli tiedottaa muuttuvista aikatauluista tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Suosittelemme sinulle