Hyppää sisältöön

Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa – sosiaali- ja terveyspalvelut ja puhelinnumerot säilyvät ennallaan

Vuodenvaihteen jälkeen Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta myös Jämsässä. Jatkossa palvelut ovat yhdenvertaiset kaikille koko maakunnassa.

Kuvassa keskussairaala sairaala Nova Jyväskylässä.
Sairaala Novan palvelut siirtyvät hyvinvointialueelle. Sairaala palvelee 1.1.2023 alkaen myös jämsäläisiä asiakkaita. Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Marja Roiha

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tutut puhelinnumerot toimivat myös vuodenvaihteen jälkeen kun Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa.

Hyvinvointialueen johto varautuu niin sanottuun turvalliseen siirtymään.

– Varaudumme myös yllättäviin tilanteisiin kun hyvinvointialue aloittaa. Mutta tärkeintä on se, että palvelut keskisuomalaisille asiakkaille jatkuvat ennallaan. Ja myös se, että henkilöstön palkanmaksu jatkuu keskeytyksettä, sanoo Keski-Suomen hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet.

Jatkossa sosiaali- ja terveyspalvelut ovat yhdenvertaiset kaikille keskisuomalaisille. Esimerkiksi lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut vahvistuvat Keski-Suomen hyvinvointialueella.

– Uusia asiakkaita ja potilaita otetaan vastaan 1. tammikuuta alkaen, vakuuttaa hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtaja Kati Kallimo.

Kallimon mukaan tutut puhelinnumerot ja toimipisteet jäävät voimaan.

Palveluihin on luvassa myös muutoksia ensi vuonna. Yksi positiivisista muutoksista on se, että esimerkiksi kotihoito laajenee ympärivuorokautiseksi koko Keski-Suomen hyvinvointialueella.

Vuodenvaihteen jälkeen Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta myös Jämsässä. Myös erikoissairaanhoidon asiakkaat Jämsästä siirtyvät vuodenvaihteen jälkeen hoidon piiriin Jyväskylään.

Hyvinvointialueen palvelukseen siirtyy vuodenvaihteessa noin 11 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen ammattilaista yhteensä 26 eri organisaatiosta.

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista.

Suosittelemme sinulle