Hyppää sisältöön

Haula ja Lundell ensimmäisessä suomalaisten välisessä NHL-tappelussa: ”Ilmeisesti Anton luuli, että hän voi käyttäytyä miten tahansa ilman mitään sanktioita”

Floridan Anton Lundellin mukaan New Jerseyn Erik Haula rikkoi suomalaispelaajien välistä sanatonta sopimusta hyökätessään tämän kimppuun.

Anton Lundell ja Erik Haula nujakoivat NHL-kaukalossa.
Tommi Seppälä

Torstaiaamuna räsähti isosti.

Edes tarkempi taustatyö ei löytänyt NHL:n historiasta suomalaispelaajien välisiä tappeluita. Niitä eivät muistinsa syövereistä – omalta sen enempää kuin muidenkaan osalta – muistaneet edes kokeneimmat, uransa jo päättäneet suomalaispelaajat.

Floridan ja New Jerseyn välinen ottelu ei ollut ehtinyt vanheta edes seitsemää minuuttia, kun Anton Lundellia hyökkäysalueella taklannut Erik Haula menetti malttinsa. Lundell nosti taklausta vastaanottaessaan kätensä, mikä saattoi saada porilaishyökkääjän sapen kiehumaan.

Yhtä kaikki tuossa tuokiossa Haula luopui hanskoistaan ja pystypaini oli täydessä vauhdissa. Huomionarvoista oli, että Lundell ei pelihanskoistaan luopunut. Helsinkiläistaustainen hyökkääjä olikin pettynyt siihen, miten tapahtumat etenivät.

– Luulin, että suomalaisten kesken on sanomaton sopimus ja kunnioitus, että ei tapella. Siksikin se tuli puskista, että maanmies halusi pudottaa hanskat. Tappelut eivät ole minun juttuni, joten siihen lähteminen ei ollut yhteinen päätös. Siinä ei paljon kyselty, kun häneltä oli hanskat pois. En voinut kuin suojella itseäni, Lundell kertaa Yle Urheilulle.

Siitä, mistä tilanne eskaloitui, Lundellilla ei ollut tietoa.

– Vaikea tuolla on spekuloida.

Haulalta tiukka kommentti tapahtumista

Haula sen sijaan viestitti Yle Urheilulle näkemyksensä tappeluun johtaneista syistä lyhyen yleismaailmallisesti ja ytimekkäästi porilaiseen tapaan.

– Ilmeisesti Anton luuli, että hän voi käyttäytyä miten tahansa ilman mitään sanktioita.

Erityisen kovaotteiseksi ei niin sanottu tappelu kuitenkaan äitynyt, sillä yhtäkään kunnon osumaa ei vaihdettu. Lundell ei vaikuttanut erityisen tyytyväiseltä, mutta ei omien sanojensa mukaan jää kaunaakaan kantamaan.

– Se on jääkiekkoa, joskus tunteet kuumenevat. Aina pitää kaikkeen olla valmis ja tämä nyt sitten oli ensimmäinen kerta tätä lajia, jos tuota nyt tappeluksi voi laskea. Se meni lopulta ihan hyvin eikä siinä kukaan mitään iskuja perille saanut. En ole vihainen tai mitään sellaista.

HIFK-kasvatin kaveripiirissä tapahtumat oli päivän mittaan käännetty jo huumorin puolelle.

– Aika yllättäen tuli ensimmäinen tappelu kirjoihin itselle. Puhelin on pirissyt tänään, kun ihmiset ovat tehneet tästä vitsejä. Ei tämä sen kummempaa ole, tämä on vain jääkiekkoa, hyväntuulinen Lundell toteaa lopuksi.

Haulan edustama New Jersey voitti ottelun 4–2. Lundellille kirjattiin ottelussa yksi syöttöpiste.

Suosittelemme sinulle