Hyppää sisältöön

Joulukauppa käy viime vuoden tahtiin, perinteinen joulupöytä on monelle tärkeä juttu

Turkulaismarketissa riitti asiakkaita myöhäiseen iltaan saakka.

Tiia Haukilahti jouluostoksilla Raisiossa.
Tiia Hautamäki oli ostoksilla jo ennen puolta päivää Raisiossa. Hän ei halua luopua perinteisistä herkuista tänäkään jouluna. Kuva: Minna Rosvall / Yle
Minna Rosvall

Joulukauppa on sujunut viime vuoden malliin ruuan ja energian kallistumisesta huolimatta. Ylen S-ryhmältä ja K-ryhmältä saamien ennakkotietojen mukaan edes kaloista ei ole pihistelty. Torstai ja perjantai ovat joulukaupan kiivaimmat päivät ruokakaupassa.

Turussa Tampereentien Prismassa väki pakkautui varsinkin kala- ja kinkkutiskien luona välillä tiiviiksi rintamaksi. Ryhmäpäällikkö Tuomo Makkonen ihmetteli, kun vähän ennen iltayhdeksää asiakkaita oli edelleen paljon kaupassa.

Ryhmäpäällikkö Tuomo Makkonen Tampereentien Prismassa.
Ryhmäpäällikkö Tuomo Makkonen näyttää, että moneen pöytään hankitaan tavallista pienempi kinkku, osittain energiansäästön vuoksi. Kuva: Minna Rosvall / Yle

– En ole yllättynyt siitä, että kauppa käy, mutta siitä olen, että väki on liikkeellä näin myöhään. Tämä on yksi koko vuoden huippumyyntipäivistä, kertoi Makkonen.

Samaan aikaan ympärillä viuhui henkilökuntaa, joka koko ajan täytti hyllyjä. Tuore tavara ostetaan luonnollisesti joulupöytiin vasta viimeisinä päivinä ennen joulua.

Maria Rauhala jouluostoksilla Raisiossa.
Maria Rauhalan kätryy oli täynnä herkkuja, mutta hän oli jo aiemminkin hankkinut tavaraa joulupöytään. Joulu on kerran vuodessa, joten hän on valmis pansotamaan siihen. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Keskossa ollaan tyytyväisiä jouluun

Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna pohti, että edes haastava maailmantilanne ei vähentänyt jouluruuan kysyntää.

– Joulu on perheen ja ruuan juhla. Trendi näyttää toteutuvan tänäkin jouluna.

Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna.
Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna oli tyytyväinen joulumyyntiin. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Kuluttajat yllättyivät taannoin kalan hinnan huimasta noususta. Kalaa ostetaan kuitenkin joulupöytiin.

– Kalaa saadaan ja varsinkin tarjousmyynnissä ihan kohtuullisen järkeväänkin hintaan. Graavilohen myynti on kasvussa, kertoo Inna.

Katri Valtonen jouluostoksilla Turussa.
Katri Valtonen iloitsi, sillä hän hän oli voittanut lahjakortteja instagramista. Lahjoja hankittiin erityisesti lapsille. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Suosittelemme sinulle