Hyppää sisältöön

Tenetin uuden yläkoulun rakentaminen on määrä aloittaa helmikuussa, kunta valitsi urakoitsijat ennen joulua

Hanke on euromääräisesti mitattuna Sotkamon kunnan suurin koskaan toteuttama rakennushanke. Rakentamisen hintalappu on nyt noin 15 miljoonaa euroa.

Mallinnoskuva Tenetin uudesta yläkoulusta Sotkamossa.
Mallinnoskuva Tenetin uudesta yläkoulusta. Rakennuksen suunnittelusta on pääsuunnittelijana vastannut Arkkitehti M3 Oy:n Janne Pihlajaniemi Kuva: Sotkamon kunta
Tanja Heikkonen

Sotkamon kunta on valinnut Tenetin yläkoulun rakentamisen urakoitsijat.

Rakentaminen käynnistyy alustavan aikataulun mukaisesti helmikuussa 2023. Lokakuussa Tenetin koulun hinnaksi arvioitiin noin 20 miljoonaa euroa. Urakkatarjouksen avaamisen jälkeen rakentamisen hintalappu on nyt noin 15 miljoonaa euroa.

– Nyt se palasi sinne suunnittelun alkuaikoihin, kilpailutus sattui hyvään saumaan, Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kertoo.

Hanke on euromääräisesti mitattuna Sotkamon kunnan suurin koskaan toteuttama rakennushanke.

Pääurakoitsijaksi valittiin Rakennusliike Halonen Oy Kajaanista. Lämpö-, vesi- ja viemäritöiden sekä ilmanvaihtourakoitsijaksi tuli valituksi Kainuun LVI1 Oy, sähköurakoitsijaksi Sähkötoimisto Murtola Oy ja automaatiourakoitsijaksi Tujuco Oy.

Hankkeessa on tarkoituksena rakentaa täysin uusi koulurakennus nykyisen koulun välittömään läheisyyteen.

Hankkeen keskeisenä lähtökohtana on ollut elinkaarikustannusten optimointi, joka näkyy muun muassa rakennuksen materiaalivalinnoissa.

Koulun tulevat toiminnot sijoittuvat kolmeen kerrokseen siten, että muun muassa liikuntasali ja ruokailutilat sijoittuvat alimpaan kerrokseen.

Kunta sai koulun liikuntasalia varten liikuntapaikkarakentamisen avustuksen.

Juttuun lisätty 23.12.2022 kello 9.01 urakan hinta.

Aiheesta voi keskustella 24. joulukuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle