Hyppää sisältöön

Pohteelle yhtenäiset ohjeet toimeentulotukien järjestämisestä

Ensi vuoden alussa aloittavalle Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle tulee yhtenäinen ohjeistus täydentävien toimeentulotukien myöntämiseen.

Kahdet lastenrattaat ulkona
Täydentävän toimeentulotuen tarkoitus on antaa sosiaalista turvaa ja ehkäistä syrjäytymistä sekä pitkäaikaista riippuvuutta toimeentulotuesta. Sitä voidaan myöntää esimerkiksi perheille lastenvaunujen ja -rattaiden hankintaan. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Risto Degerman

Hyvinvointialue Pohteen uusissa ohjeissa määritellään täydentävien toimeentulotuen myöntämisen perusteita. Ohjeissa myös määritellään hyväksyttävien avustusten enimmäismäärät.

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voidaan maksaa yhdenvertaisuuden turvaamiseksi perheille esimerkiksi lasten tarvikkeisiin, tarpeellisten kodinkoneiden ja huonekalujen hankintaan sekä lasten harrastuksista tai opiskelusta aiheutuviin kuluihin.

Tähän saakka kunnat ja kuntayhtymät ovat itsenäisesti päättäneet, miten lainmukaisia toimeentulotukia jaetaan.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisjohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto kertoo, että yhtenäistäminen auttaa myös tuen myöntämisestä päättäviä sosiaalityöntekijöitä.

– Tavoitteena on ollut yhtenäistää käytäntöjä nyt kun toiminta keskitetään hyvinvointialueen vastuulle. Tähän saakka Pohjois-Pohjanmaalla on ollut yhteensä 19 eri palvelujen järjestäjää, Ylitalo-Katajisto sanoo.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle