Hyppää sisältöön

Yksityishenkilöiden ja yritysten auttamishalu mahdollisti ruoka-avustusten jatkumisen Siilinjärvellä

Ruoka-avustukset jatkuvat säännöllisesti maanantaisin ja perjantaisin ViaDian toimipisteellä. Apua on kohdennettu muun muassa polttoainekustannuksiin.

Ruoka-avun keräyslaatikoita. Laatikoissa erilaista kuivaruokaa.
Siilinjärvellä ruoka-avustusta käy hakemassa viikoittain 30–70 ihmistä. Kuva: Antti-Petteri Karhunen / Yle
Karina Huttunen

Kaikki ruoka-apua tarvitsevat saavat jatkossakin haettua hävikkiruokaa Siilinjärvellä.

ViaDia Pohjois-Savo ry joutui keskeyttämään ruoka-avustukset Siilinjärvellä marraskuun lopussa yleisen kustannusten kasvun takia. Yritysten ja yksityishenkilöiden avulla ruoka-apu onnistuttiin aloittamaan uudestaan joulukuun puolessa välissä. Yhdistys on jakanut ruoka-avustuksia Siilinjärvellä jo yli 10 vuotta.

Tarvetta ruoka-avustuksille on Siilinjärvellä paljon

Yksi merkittävä rahareikä on ollut polttoainekustannusten kasvu. Ruoka-avustuksessa jaettavat hävikkiruoat haetaan muutamasta eri lähialueen kauppaketjusta. ViaDia Pohjois-Savon hallintojohtaja Petri Kekäläinen kertoo, että he ovat saaneet apua muun muassa polttoainekustannuksiin.

– Yhteydenottoja tuli yksityishenkilöiltä ja yrittäjiltä paljon, muun muassa yksi yrittäjä tarjoutui nimettömästi tankkaamaan meidän auton, jotta pääsemme hakemaan ruokia ja Jaakko Ojala perusti keräyksen, jolla voi tukea avustustoimintaa, Kekäläinen sanoo.

Ruokajakelun lopettamisuutisen jälkeen palautetta tuli paljon myös asiakkailta. Hävikkiruokia käy hakemassa viikoittain 30–70 ihmistä. Avuntarve oli niin suurta, että pelkästään sen takia he halusivat käynnistää avustustoiminnan uudelleen mahdollisimman pian, vaikka kaikkia kustannuksia ei muualta tullut apu katakaan.

Ruoka-avustusten jakaminen jatkuu säännöllisesti Siilinjärvellä maanantaisin ja perjantaisin kello 12.30 ViaDian toimipisteellä Asemakadulla. Poikkeuksena tällä viikolla maanantaille osuneen Tapaninpäivän vuoksi keskiviikkona 28. joulukuuta on ylimääräinen ruokajakelu.

Suosittelemme sinulle