Hyppää sisältöön

Katso tästä Tour de Skin ohjelma – Ylen kanavilla vuodenvaihteessa vauhdikas urheilukattaus, hiihtolajien lisäksi viisi NHL-ottelua

Ylen kanavilla näkyy vuodenvaihteessa hiihdon Tour de Skitä, kolme Mäkiviikon kisaa, ampumahiihtoa, alppihiihtoa ja yhdistettyä. Lisäksi Yle näyttää suorana viisi NHL-ottelua.

Kerttu Niskanen.
Kerttu Niskanen kamppailee Tour de Skin kokonaiskisan voitosta, uskoi asiantuntija Kalle Lassila. Kuva: Tomi Hänninen
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen kanavilla on vuodenvaihteessa tuttuun tapaan vauhdikas ja kattava urheilutarjonta.

Tour de Ski starttaa uudenvuodenaattona Sveitsin Val Müstairista, kun taas perinteinen Mäkiviikko kisataan Saksassa ja Itävallassa.

Yle näyttää viisi NHL-ottelua, jolloin tarjolla on muun muassa Nashvillen, Floridan, Dallasin ja Carolinan suomalaisten otteita.

Lisäksi viikonloppuisin pyörii tietenkin Urheilustudio.

Ylen urheiluohjelmisto ajalta 28.12.–8.1. löytyy listattuna alempaa.

Tour de Skillä varsinkin suomalaisnaisista kaksikolla Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski on asiantuntija Kalle Lassilan mukaan mahdollisuudet jopa kokonaiskisan voittotaisteluun.

Yle näyttää Tour de Skiltä avausviikonlopun kisat Val Müstairista sekä Val di Fiemmen kisat 6.–8.1. Kaikki Tour de Skin kilpailut näkyvät Viaplayn kautta.

Tour de Skin tapahtumia seurataan tiiviisti myös Yle Urheilun verkkosivuilla Urheilun tuoreimmat -artikkelissa. Ylen digipalveluihin tulevat näkymään myös huippuhetket kaikista Tour de Skin osakilpailuista.

Viime vuonna Tour de Ski alkoi Sveitsin Lenzerheidesta, mutta nyt avauspaikkana toimii Val Müstair. Tällä kertaa Tourilla on yksi osakilpailu enemmän, kun Val di Fiemmessa kisataan kolmena päivänä. Tour de Ski huipentuu jälleen Alpe Cermisin raastavaan loppunousuun, jolla korkeuseroa on yli 400 metriä.

Sprinttejä on kaksi, takaa-ajoja yksi, yhteislähtöjä kolme ja väliaikalähtöjä yksi. Lumitilanteen takia Val Müstairin 10 kilometrin takaa-ajo vaihtui yhteislähdöksi. Kisoista neljä hiihdetään perinteisellä ja kolme vapaalla.

Viime vuonna Tourilla oli kaksi sprinttiä, kolme yhteislähtöä ja yksi väliaikalähtö. Kolme kisaa hiihdettiin perinteisellä, kolme vapaalla.

Viime vuonna Tour de Skin voittivat Venäjän Natalia Neprjajeva ja Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Venäläishiihtäjiä ei ole nyt mukana. Vuosi sitten Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena miesten kisan kolmas. Pärmäkoski oli naisten kokonaiskisan neljäs ja Kerttu Niskanen viides.

Yle näyttää myös kolme Keski-Euroopan mäkiviikon kisoista.

Kiertue alkaa keskiviikkona 28.12.2022 Saksan Oberstdorfin karsintakilpailulla ja torstaina Oberstdorfin kisalla. Tämä kisa näkyy vain Viaplay Groupin kanavilla.

Sen jälkeiset kilpailut näkee suorana myös Yleltä. Garmisch-Partenkirchenissä kisataan uudenvuodenpäivänä. Viimeiset kaksi osakilpailua ovat Itävallan Innsbruckissa 4.1. ja loppiaisena 6.1. Bischofshofenissa.

Ampumahiihdon maailmancup palaa tauolta 5.1., jolloin kilpailut jatkuvat Slovenian Pokljukassa. Yhdistetty jatkuu puolestaan loppiaisena Viron Otepäästä.

Juttua muokattu 2.1. klo 11.32: Korjattu sunnuntain 8.1.NHL-ottelun alkamisaika. Dallas Stars–Florida Panthers alkaa kello 22.30, ei kello 20, kuten jutussa aluksi mainittiin.

Suosittelemme sinulle