Hyppää sisältöön

Useiden henkilöautojen ja kahden raskaan ajoneuvon liikenneonnettomuus Viitostiellä Leppävirralla – kahdeksan loukkaantunut, kaksi vakavasti

Viitostiellä Leppävirralla tapahtui suuri liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa loukkaantui kahdeksan, minkä lisäksi yksi koira kuoli. Onnettomuuspaikka saatiin raivattua kello 19:n aikaan.

Helmi Nykänen,
Alberto Politi

Viitostiellä Leppävirralla sattui usean ajoneuvon liikenneonnettomuus tiistaina iltapäivällä.

Pelastuslaitoksen mukaan kolarissa loukkaantui kahdeksan henkilöä, joista kaksi vakavasti. Lisäksi onnettomuudessa kuoli yksi kultainen noutaja -rodun koira.

Kuopion yliopistolliseen sairaalaan kuljetettiin ainakin kuusi loukkaantunutta. Muutama lievästi loukkaantunut oli vielä matkalla sairaalaan tarkistettavaksi kello 19:n aikaan.

Poliisi tiedotti myöhemmin illalla, että onnettomuudessa oli osallisena yhteensä noin 20 henkilöä. Määrä tarkentuu tutkinnan edetessä. Poliisi ei vielä tiistaina päässyt puhuttamaan kaikkia osallisia.

Onnettomuudessa vaurioitui eriasteisesti hinauskuntoon kahdeksan henkilöautoa ja kaksi raskasta ajoneuvoa. Onnettomuus sattui noin kello 16.30 Oravikoskelta noin kolme kilometriä Paukarlahteen päin, Viitostien ja Kivilahdentien risteyksen kohdalla.

Tie saatiin avattua liikenteelle kello 19. Tie oli onnettomuuspaikan raivausten ajan suljettuna parin tunnin ajan.

Autoa siirretään syrjään onnettomuuspaikalta.
Onnettomuudessa vaurioitunutta autoa hinattiin pois tapahtumapaikalta. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Onnettomuuspaikka kivilahdentien risteys, Leppävirta
Kuva: Derrick Frilund / Yle

Poliisin mukaan raivaustöitä haittasi se, että ruuhkan takia hinausautotkaan eivät päässeet helposti paikalle.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuspaikalla oli tapahtumahetkellä todella huono keli ja näkyvyys. Sekä poliisi että pelastuslaitos varoittavat tiellä liikkujia huonosta ajokelistä.

Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Juha Korhonen ei halunnut vielä tiistaina arvioida onnettomuuden syytä.

– Itä-Suomen alueella on samaan aikaan useampikin liikenneonnettomuus. Kyllä varmaan kelillä ja näköolosuhteilla on merkitystä, Korhonen sanoo.

Ylen paikalla olleen toimittajan Petri Karvisen mukaan onnettomuus aiheutti pahat ruuhkat.

– Pohjoisesta päin autojono on noin kilometrin mittainen. Etelästä päin yksittäisiä autoja on pystytty päästämään kolaripaikan läpi pohjoiseen, Karvinen kertoi noin kello 18:n aikaan illalla.

Poliisi ohjasi paikan päällä liikennettä, ja käytössä oli kiertotie Ysitien ja Kotalahdentien kautta.

Kohteeseen hälytettiin noin 20 pelastuksen, poliisin ja ensihoidon yksikköä.

Autoja jonossa vitostiellä.
Viitostien onnettomuuspaikka. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Ei suuronnettomuushälytystä

Kuopion yliopistollinen sairaala vastaa onnettomuudessa loukkaantuneiden hoidosta. KYSin johtajaylilääkäri Jouni Kurolan mukaan tilanteesta selvitään normaaleilla toimintamalleilla.

– Ainakaan toistaiseksi ei ole annettu suuronnettomuushälytystä, mutta ylimääräisiä hoitohenkilöitä on varmasti kutsuttu, Kurola kertoi pian onnettomuuden jälkeen.

Kurola kertoi myöhemmin illalla, että onnettomuudessa loukkaantuneilla on liikenneonnettomuuksiin tyypillisiä vammoja. Pelastusviranomaiset kertoivat aiemmin kolmesta vakavasti loukkaantuneesta, mutta määrä tarkentui myöhemmin kahteen. Arvioiden tarkentuminen on Kurolan mukaan yleistä liikenneonnettomuuksissa.

Päivitys juttuun 27.12.2022 kello 19.47: Jutussa kerrottiin aiemmin loukkaantuneiden ja osallisten ajoenuvojen määristä tietoja, jotka tarkentuivat myöhemmin. Ajantasaiset tiedot on päivitetty juttuun kello 19.47.

Juttua päivitetty 27.12.2022 kello 20.00: Tarkennettu tietoa Kuopion yliopistollisen sairaalan tilanteesta.

Suosittelemme sinulle