Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee rikosta Joensuun kerrostalopalossa – tapahtunutta tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö

Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta 14 asukasta altistui savulle.

Ilmakuvassa palomiehet kerrostalon ullakon tulipalon jälkisammutustöissä.
Suvantokadulla sijaitsevassa kerrostalossa on neljä asuinkerrosta ja 38 asuntoa. Palo sai alkunsa ullakolta. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle
Anne-Pauliina Rytkönen

Poliisi on tutkinut 23. joulukuuta aamuyöllä Joensuun keskustassa syttyneen kerrostalon paloa. Esitutkintaa johtava rikoskomisario Petri Tirronen kertoo, että tekninen tutkinta vielä hyvin kesken.

Poliisin tämän hetkisen tutkinnan perusteella asiassa on syytä epäillä rikosta. Palo sai alkunsa tällä tietoa talon ullakolta.

– Syttymispaikka on sellainen, että siihen ei ole vielä pystytty löytämään niin sanottua luonnollista syttymissyytä, jos sellaista on ylipäätään löydettävissä, Tirronen sanoo.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle Suvantokadulle perjantaina ennen aamu kolmea. Palo saatiin aamun aikana hallintaan ja lopulta sammutettua yhdeksän aikaan.

Joensuun keskustassa sijaitseva kerrostalo kärsi mittavat vahingot. Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta 14 asukasta altistui savulle. Osa asukkaista jouduttiin pelastamaan parvekkeiden kautta.

Poliisi on kiinnostunut mahdollisista yleisöhavainnoista tulipaloon liittyen ja pyytää vinkkejä Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

– Jos joku olisi kuvannut sitä paloa, niin niitä videoita tarvittaisiin edelleen, Tirronen sanoo.

Suosittelemme sinulle