Hyppää sisältöön

Tommi Mäki: Muun muassa ison tapahtumajärjestäjän konkurssi aiheutti maksuongelmia - “Yrittäjä Mäellä on nyt kaikki pelissä”

Tommi Mäki vakuuttaa, että hänen yhtiöidensä toiminta on kannattavaa ja maksuongelmissa on ollut kyse hetkellisestä kassavajeesta. Maksamattomat laskut hän on jo hoitanut.

Vaasa Festivalin promoottori Tommi Mäki
Ilkka-Pohjalainen kertoi ennen joulua, että Tommi Mäen yrityksillä oli maksuvaikeuksista. Mäen mukaan kyse on ollut hetkellisestä kassavajeesta. Kuva: Tuomo Rintamaa / Yle
Jaana Mattila
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasalaisyrittäjä Tommi Mäki kertoo maksaneensa kahta yhtiötään koskevat maksuhäiriöt ja -viiveet.

Nordic Live Production Oy:llä oli maksuhäiriöitä yli 90 000 euroa ja Sisäsataman Terassi Oy:llä viiveitä laskujen maksussa lokakuussa noin 10 000 euroa. Mäki on kummankin yrityksen toimitusjohtaja.

Yhtiöiden maksuongelmista kertoi ensimmäisenä Ilkka-Pohjalainen.

Mäki kertoo Ylelle, että Nordic Live Productionin maksuhäiriöitä selittää muutama suuri ja yllättävä kulu, jotka ovat näkyneet hetkellisesti kassavirrassa.

– Kyse on yksittäisistä eristä. Esimerkiksi konkurssiin mennyt tapahtumajärjestäjä RH Entertainment on meille velkaa 100 000 euroa. En sysää tätä heidän syykseen, mutta kyllä sillä on ollut vaikutusta.

RH Entertainment Oy:n konkurssipesän pesänhoitaja asianajaja Heikki Vesa Asianajotoimisto Krogerus Oy:stä ei voi vahvistaa Ylelle, jäikö RH Entertainment velkaa Tommi Mäen yhtiölle. Tieto ei ole julkista.

Mäen mukaan maksuhäiriöillä ei ole joka tapauksessa mitään vaikutusta heidän järjestämiinsä ensi kesän festivaaleihin.

– Festarit ovat myyneet hyvin ja lupaamme toteuttaa ne kaikki, hän vakuuttaa.

“Keväthangilla saunotaan”

Sisäsataman Terassin maksuviiveet johtuivat Mäen mukaan Saunaravintola Meren rakennushankkeen pitkittymisestä. Ravintolan oli tarkoitus olla valmis loppukesästä.

Lue lisää: Kelluvan saunaravintolan valmistuminen Vaasan sisäsatamassa viivästyy useita kuukausia

Saunaravintolahanketta luotsaa Sisäsataman Terassi Oy. Näin pahaan viivästykseen he eivät Mäen mukaan osanneet varautua.

– Menoja ja tuloja on budjetoitu tietenkin niin, että tietystä hetkestä kassavirta lähtee pyörimään. Yritys menettää tuloja 300 000 - 400 000 euroa kuukaudessa, koska se ei ole valmis.

Mäki kertoo, että saunaravintolan hankkeessa he etsivät tällä hetkellä ratkaisuja kulujen karsimiseksi. Ravintolan rakentaminen on siinä vaiheessa, että siellä tehdään sisätöitä.

– Materiaalivalinnoista pyritään hakemaan säästöä sekä rakenneratkaisuja. Minulla on vahva usko siihen, että keväthangilla saunotaan.

Sisäsataman Terassi Oy on Mäen mukaan kuitenkin hyvin kannattava yhtiö. Hän arvioi, että sen liikevaihto nousee tänä vuonna 3,5 miljoonaan euroon.

Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli Taloussanomien yritystietojen mukaan 2,2 miljoonaa euroa.

Mäki painottaa, että kaikissa maksuvaikeuksissa on ollut kyse hetkellisestä kassavajeesta. Niiden hoitaminen on vaatinut kuitenkin rahoitusta.

– Yksityiskohtia en voi yrityssalaisuuksien takia luonnollisestikaan kertoa, mutta kyllä tässä on yrittäjä Mäellä nyt kaikki pelissä. Sen voi sanoa.

Suosittelemme sinulle